Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Έρευνες σε δυο πτήσεις για ύποπτο επιβάτη

Array

Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για δύο πτήσεις της Emirates. Πληροφορίες της ΕΛΑΣ από την CIA  ανέφεραν ότι σε κάποια από αυτές τις πτήσεις επέβαινε ύποπτο άτομο αραβικής καταγωγής. Πυροτεχνουργοί και στελέχη της κρατικής ασφάλειας ελέγχουν εξονυχιστικά αεροσκάφος της Emirates, το οποίο είχε απογειωθεί για Νέα Υόρκη και λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Πέμπτης επέστρεψε εσπευσμένα στα Σπάτα.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 209 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Κάτια Νιάκαρη, στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής για να γίνει έλεγχος σε επιβάτες και αποσκευές. Ήδη πέρασαν από τον έλεγχο κάποια άτομα τα οποία οδηγούνται σε ξενοδοχεία για να διανυκτερεύσουν και αύριο ενδεχομένως να φύγουν για τον προορισμό τους με άλλη πτήση.

Αποκλειστικό βίντεο της ΕΡΤ από επιβάτη της πτήσης της Emirates προς Νέα Υόρκη δείχνει πώς το αεροπλάνο αδειάζει τα καύσιμά του από τα φτερά βάσει πρωτοκόλλου για αναγκαστική προσγείωση στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει μετά από τις πληροφορίες  για ύποπτο επιβάτη.

Η άλλη πτήση που κατευθυνόταν προς Ντουμπάι δεν απογειώθηκε ενώ το αεροσκάφος και οι επιβάτες της ελεγχθήκαν διεξοδικά χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο.

Η δεύτερη πτήση της Emirates με προορισμό τη Νέα Υόρκη προσγειώθηκε 4 λεπτά πριν τις 22:00 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το αεροπλάνο να συνοδεύεται από δυο  F-16 που απογειώθηκαν από τη Σούδα.

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Έρευνες σε δυο πτήσεις για ύποπτο επιβάτη

Η συγκεκριμένη πτήση βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους με αποτέλεσμα το αεροπλάνο αυτό να επιστρέψει στην Αθήνα.

Πηγή: ΕΡΤ – Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος