Κ. Μητσοτάκης: Να στηθούν κάλπες το συντομότερο

Ανοιχτό αφήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας, μετά τις 18 Δεκεμβρίου, οπότε συμπληρώνονται 6 μήνες από την προηγούμενη. Από τότε «θα είναι πλέον στη φαρέτρα των κοινοβουλευτικών μας όπλων» σημειώνει συμπληρώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο, ενώ διαμηνύει ότι ακόμη και με αυτοδυναμία θα ζητήσει συνεργασία με άλλα κόμματα. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» εξαπολύει επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ λέγοντας πως δε θα μείνουν για πολύ ακόμα στην εξουσία  και επαναλαμβάνει ότι οι κάλπες πρέπει να στηθούν το συντομότερο δυνατό.

«Αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από τη δικομματική κυβέρνηση -λόγω της αντίθεσής του στην συμφωνία των Πρεσπών-, δεν θα υφίσταται πλέον καμία πολιτική νομιμοποίηση για τον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά, οφείλει αμέσως είτε να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης είτε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση», αναφέρει.

Σε σχέση με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει, είτε σε αυτή είτε στην επόμενη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται και στα βήματα των επόμενων μηνών σε σχέση με την συνταγματική αναθεώρηση σχολιάζοντας ότι «οι συνθήκες είναι ώριμες για ένα νέο Σύνταγμα σε μία νέα Ελλάδα». Απαντώντας στα περί απροθυμίας του για την αναθεώρηση του άρθρου περί ευθύνης υπουργών ζητά «να σταματήσει η υποκρισία» και προαναγγέλλει ότι την Τρίτη θα καταθέσει τη δική του ολοκληρωμένη πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος απέναντι στην οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς «θα περιλαμβάνει και την αλλαγή του άρθρου 16 καθώς ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει πλέον και η Βόρεια Κορέα».

Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος