Νύχτα αγωνίας στη Βόρεια Εύβοια – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Ώρες αγωνίας για το πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Εύβοιας. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες να σώσουν τα σπίτια. Η φωτιά έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και κατοικίες, ενώ οικισμοί εκκενώθηκαν ο ένας μετά τον άλλο. Οι φλόγες κύκλωσαν τις Γούβες, ενώ στον οικισμό Καστρί κάηκαν κατοικίες. Νωρίτερα, κινδύνεψε το Πευκί, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια. Με πλοία απομακρύνεται ο κόσμος.

Ο αγώνας στην Εύβοια συνεχίζεται με ένταση και αυταπάρνηση, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής. «Το βράδυ μπροστά μας θα είναι δύσκολο» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες στα πύρινα μέτωπα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περίμετρο της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Το ένα πύρινο μέτωπο προχώρησε προς το Καντήλιο Όρος, με μεγάλο κίνδυνο να βρεθεί σε πυκνό πευκοδάσος, απειλώντας και πάλι τα Καλύβια, το Τρούπι και το Σπαθάρι.

Στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, οι φλόγες κατευθύνονται στα χωριά Γαλατσώνα, Ελληνικά και Αγριοβότανο.

Η φωτιά μπήκε στο Βουλίκι, πέρασε από τις Γούβες, ενώ η ασταμάτητη πορεία του μετώπου συνεχίστηκε προς το Αρτεμίσιο, την περιοχή Γερακιού και το Καστρί.

Νύχτα αγωνίας στη Βόρεια Εύβοια – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με ασφάλεια απεγκλωβίστηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού, πέντε πολίτες οι οποίοι προσπάθησαν να αποφύγουν τις φλόγες από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας. Μεταφέρθηκαν στο Πευκί, όπου θα παραμείνουν προσωρινά.

Πλοία του λιμενικού, σκάφη του πολεμικού ναυτικού, φέρυ μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Πευκί προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Νύχτα αγωνίας στη Βόρεια Εύβοια – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με εντολή λιμενάρχη δεν επιτρέπεται να μετακινηθεί με τα φέρυ μποτ από Αρκίτσα προς Αιδηψό κανένας πολίτης παρά μόνο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που εμπλέκονται στην κατάσβεση.

Δωρεάν θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις επιβατών και οχημάτων από τα λιμάνια της Αιδηψού και Αγιόκαμπου Ευβοίας μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Δεμερτζιάν, Γιώργος Γεραφέντης, Ευτυχία Πενταράκη, Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος