Ν. Χαρδαλιάς για Εύβοια: Το βράδυ μπροστά μας θα είναι δύσκολο (video)

Ο αγώνας στην Εύβοια συνεχίζεται με ένταση και αυταπάρνηση τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής. «Το βράδυ μπροστά μας θα είναι δύσκολο» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες στα πύρινα μέτωπα. Ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως τις 13 Αυγούστου η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 του μηνός.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περίμετρο της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Διαβεβαίωσε ότι τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και οι ένοπλες δυνάμεις, το Λιμενικό και η ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στα πολλαπλά μέτωπα για να διαφυλάξουν τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Για τις πυρκαγιές στην Αττική, σημείωσε ότι η εικόνα συνεχίζει να βελτιώνεται. Θα επιτηρείται όλη η περιοχή τη νύχτα για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξεκίνησε από την Ηλεία και έχει φτάσει στην Αρκαδία, όμως υπάρχουν μικρά μέτωπα που μέχρι στιγμής, όπως είπε, αντιμετωπίζονται με επιτυχία, ενώ οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με 34 άτομα και 13 οχήματα από την Τσεχία.

Για τις νέες πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Κρήτη, που χρειάστηκαν εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι ελέγχθηκαν γρήγορα και γι’ αυτό είναι σε ύφεση.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο περιστατικό με την πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους από την Κεφαλλονιά, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο, υπογραμμίζοντας ότι ο πιλότος και πατέρας δύο παιδιών είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ανέφερε ότι και ο πυροσβέστης από την Πάρνηθα επιβεβαιώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι μέχρι τις 13 Αυγούστου θα συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση για τη μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, άλση και περιοχές Natura. Απαγορεύεται, επίσης, κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος