Αγριεύει η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα (video)

Στα ύψη παραμένει η πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει στον απόηχο των ισχυρισμών του επιχειρηματία Καλογρίτσα, για τα τρία εκατομμύρια ευρώ που έλαβε από λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο, προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια το 2016.

Μονόδρομο χαρακτήρισε την αποπομπή του Νίκου Παππά από τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός, o οποίος δεν απέκλεισε ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Επικρατείας.

«Το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι δικό του ζήτημα, αλλά ένα θέμα το οποίο σίγουρα προκύπτει αυτή τη στιγμή είναι η εκκωφαντική απάντηση-εκδίκηση της ίδιας της πραγματικότητας σε όλους αυτούς οι οποίοι μας κουνούσαν το δάκτυλο, κρατώντας μία ζυγαριά στην οποία έβαζαν από τη μία μεριά το δικό τους δήθεν ηθικό πλεονέκτημα. Και όταν εμείς λέγαμε ότι δεν υπάρχουν αυτά, δεν είναι κάποιος a priori πιο ηθικός από τον άλλον, δεχόμασταν μύδρους ότι είμαστε εκπρόσωποι του παλιού κατεστημένου και όλα αυτά. Αυτό νομίζω ότι όλα αυτά έχουν καταρριφθεί πια στην πράξη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3.

“Δεν θα κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Κι αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Αλλά οφείλουμε επίσης και να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω. Να υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη. Ως εδώ λοιπόν. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληθώρα emails και εγγράφων που επισυνάπτονται στη μήνυση του επιχειρηματία Καλογρίτσα, αποτυπώνουν την αγωνιώδη προσπάθεια να βρεθεί ύστατη λύση προκειμένου ο επιχειρηματίας να λάβει μέσα σε λίγες ημέρες το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προοριζόταν για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του επιχειρηματία, η εικονική υπεργολαβία ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου και του τότε αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παππά.

Τις καταγγελίες Καλογρίτσα διερευνά πλέον η εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος