497 ελληνικές ακτές κέρδισαν Γαλάζια Σημαία- Στη 2η θέση η Ελλάδα παγκοσμίως

Τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε Γαλάζιες Σημαίες, ανάμεσα σε 47 χώρες, κατέχει η Ελλάδα για το 2020 με 497 βραβευμένες ακτές, δηλαδή το 13% του συνόλου. Βραβεύτηκαν επίσης 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη. Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, η Χαλκιδική αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά πρώτη, με 94 Γαλάζιες Σημαίες.

Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται η εξαιρετική ποιότητα υδάτων που έχουν οι ελληνικές ακτές και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες. Παράλληλα διασφαλίζονται τα κριτήρια υγιεινής και η προστασία της δημόσιας υγείας, όπως επισημαίνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε μήνυμα του τόνισε μεταξύ άλλων ότι φέτος “οι Γαλάζιες Σημαίες έχουν ξεχωριστή σημασία για τον ελληνικό τουρισμό, συμβολίζουν επιπλέον την επιθυμία και τη θέληση να επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Όλοι όσοι δουλεύουμε για τον ελληνικό τουρισμό, θα έλεγα όλοι οι Έλληνες χαιρετίζουμε τις φετινές βραβεύσεις του Προγράμματος Γαλάζια Σημαία σαν ένα σύνθημα, ότι ο αγώνας για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας έχει ξεκινήσει“.

Η σημαντική αυτή διάκριση της Ελλάδας ενισχύει τη διεθνή εικόνα της χώρας και ακόμα και μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες καθίσταται ένας δελεαστικός, ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε δήλωσή του. Σημειώνει επίσης, ότι “πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο επικροτούν τη στάση της κυβέρνησης στη μάχη κατά της πανδημίας και εξυμνούν την επιτυχή αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού. Η Ελλάδα προχωρά βήμα βήμα πάντοτε με προσοχή και σύμφωνα με τις συστάσεις των επιστημόνων υγείας στην σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού. Η πρωταγωνιστική θέση της χώρας μας στην παγκόσμια αγορά τουρισμού ενισχύεται και από τα αποτελέσματα του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». Οι αρμόδιοι φορείς και οι Δήμοι στις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές είναι έτοιμοι να προσφέρουν νέες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους επισκέπτες με σεβασμό στο περιβάλλον και πλήρη τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΕΡΤ, ΕΕΠΦ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος