Πρότυπο γυμνάσιο Βόλου: Ένα εκκολαπτήριο ελεύθερων ανθρώπων που θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι

Ένα εκκολαπτήριο ελεύθερων και δημιουργικών ανθρώπων που θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι, είναι το πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Με εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό και σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις, σε ένα φιλόξενο σχολικό περιβάλλον, βοηθάει τους μαθητές να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και να… διαπρέψουν στη ζωή.

Όπως τόνισε η κα Σοφία Κανταράκη, υπεύθυνη ομίλου δημοσιογραφίας του γυμνασίου, βασική επιδίωξη είναι τα παιδιά να σκέφτονται και να εκφράζονται ελεύθερα,χωρίς περιορισμούς στη δημιουργικότητα και στη φαντασία, προσθέτοντας ότι κύριος στόχος είναι η διαπαιδαγώγηση καλλιεργημένων και υπεύθυνων πολιτών, με σεβασμό στον συνάνθρωπο και τις δημοκρατικές αξίες.

Τα παιδιά δηλώνουν ενθουσιασμένα που εκφράζουν την προσωπική τους άποψη και έχουν τη δική τους φωνή, αν και πολλά από αυτά, όπως λένε, δεν έχουν σκοπό να ακολουθήσουν τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα στο μέλλον. Η ομάδα αναδεικνύει πολλά θέματα της τοπικής κοινωνίας αλλά και της επικαιρότητας, όπως είναι η παραβατικότητα στα σχολεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος