Θεσσαλονίκη: Εξουδετερώθηκε φάκελος – βόμβα στο δικαστικό μέγαρο – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας (12/2) στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς βρέθηκε ύποπτος φάκελος, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό. Το κτίριο εκκενώθηκε.

Ο φάκελος έφτασε σε γραφείο δικαστών, στον τρίτο όροφο, και κρίθηκε ύποπτος από την πρόεδρο Εφετών, έπειτα μεταφέρθηκε στο X-ray της εισόδου, κι αφού οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα, κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) να τον εξετάσει.

Τελικά, όντως περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, η οποία και θα μπορούσε να εκραγεί στα χέρια του παραλήπτη. Οι αστυνομικοί του ΤΕΕΜ προχώρησαν στην εξουδετέρωση της βόμβας ενώ οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τον αποστολέα και τη διαδρομή του φακέλου βρίσκονται σε εξέλιξη.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη.

Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ. και παρέλαβε τον φάκελο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης».

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος