Θεσσαλονίκη: Συνάντηση ΥΜΑΘ με δήμαρχο για τα θέματα της πόλης

Με θέμα την ατζέντα της Θεσσαλονίκης για το 2030 συναντήθηκαν και συζήτησαν στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκου Λιακόπουλου.

Στο επίκεντρο τέθηκε το πολυεπίπεδο αναπτυξιακό σχέδιο που υλοποιεί η Κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη καθώς και η πορεία υλοποίησης των μεγάλων έργων υποδομής που αφορούν στην πόλη. Επίσης συζητήθηκαν τα αυξημένα μέτρα πυροπροστασίας που βρίσκονται σε ισχύ, δεδομένου ότι η Θεσσαλονίκη τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού κατηγορίας 5 αναφορικά με τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ακόμη ετέθη το ζήτημα του φορέα διαχείρισης του Σέιχ Σου και του Θερμαϊκού κόλπου, όπως και του συντονισμού κοινών δράσεων για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι η πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα δεν ήταν μόνο εθιμοτυπική αλλά αφορούσε στο σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την πόλη, είτε αυτά αφορούν στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε στα ζητήματα της καθημερινότητας. Όπως ανέφερε: «Με τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα αναλάβουμε κοινές δράσεις, θα συντονίσουμε τις πρωτοβουλίες μας και θα ιεραρχήσουμε τα ζητήματα. Μπροστά μας έχουμε τη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σε προτεραιότητα, όμως, βρίσκονται τα μεγάλα έργα υποδομών και τα συγκοινωνιακά. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Παρασκευή,

θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική συνάντηση εργασίας παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ως Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υφυπουργείου Εσωτερικών θα έχουμε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ευελπιστούμε ότι σε αυτήν τη συγκυρία που βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα υποδομών για τη Βόρεια Ελλάδα θα πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, επ ωφελεία των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρατήρησε ότι «πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της επίσκεψης στο νέο Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, καλό φίλο, Στάθη Κωνσταντινίδη, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλη την ατζέντα της πόλης και τα επίκαιρα θέματα. Με πολλή προσπάθεια η Κυβέρνηση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και πολλοί φορείς της πόλης, έχουμε διαμορφώσει μια πολύ συγκεκριμένη, συγκροτημένη ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη του 2030 που όλοι μαζί πρέπει να την παρακολουθούμε. Υπολογίζουμε στη βοήθεια του κ. Κωνσταντινίδη ώστε και με τις δικές του δυνάμεις να προχωρήσουμε όλα τα μεγάλα έργα έχοντας μια καλή συνεργασία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

ΥΜΑΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος