Θεσσαλονίκη: Μαθήτρια Λυκείου του Ευόσμου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για τον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, αλλά και για όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας φέρνει η μαθήτρια της Β’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου, Αναστασία Βελαώρα.


Αποτελεί μία από τους πέντε μαθητές/τριες σχολείων της χώρας, που επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, η οποία θα λάβει χώρα από τις 21 έως τις 29 Μαρτίου 2026, στο Pordenone της Ιταλίας.


Να σημειωθεί ότι η Αναστασία Βελαώρα είναι η μοναδική από τους πέντε επιλεχθέντες που φοιτά σε δημόσιο ελληνικό σχολείο. Οι άλλοι τέσσερις είναι μαθητές/τριες ιδιωτικών ελληνικών σχολείων.


Η Αναστασία Βελαώρα έλαβε μέρος με άλλους 119 μαθητές/τριες στην 50η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας, η οποία επέλεξε τους πέντε πρεσβευτές μας.


Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους ευρωπαϊκά προγράμματα αποτελεί ύψιστη τιμή και υποχρέωση για τους μαθητές/τριες και τα σχολεία τους. Παράλληλα, προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους έφηβους «βουλευτές» και αναπτύσσει τις δεξιότητές τους.
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους τους δημότες Κορδελιού – Ευόσμου η πολύ σημαντική διάκριση που πέτυχε η Αναστασία, ένα κορίτσι από τον τόπο μας, σε πανελλαδικό επίπεδο. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων», ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.
Ο δήμαρχος δέχτηκε την Αναστασία Βελαώρα στο γραφείο του και τη συνεχάρη για την επιτυχία της. Της χάρισε και ένα λεύκωμα του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, προκειμένου να το έχει μαζί της στην Ιταλία και να προβάλλει τον τόπο της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος