Θεσσαλονίκη: «Aristotle Medical Forum» – 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο

Το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνουν, στο πλαίσιο του ετήσιου Aristotle Medical Forum (AMF) – το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο, από 15 έως και 17 Ιουλίου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τo Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Το AMF αποτελεί ένα κοινό πεδίο συνάντησης της Ιατρικής Επιστήμης με την Τεχνολογία, τη Βιομηχανία και την Κοινωνία. Το φετινό AMF, με τίτλο “Ο Ιπποκράτης συναντά τον Αριστοτέλη” έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο, που φέρει το όνομα του Αριστοτέλη, των απανταχού Ελλήνων ιατρών που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πρόοδο της Επιστήμης και τη διάδοση του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό, το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο θα έχει τη σφραγίδα των Hellenic Medical Societies».

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «Το συνέδριο απευθύνεται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και στοχεύει στην ανάδειξη των καινοτόμων επιτευγμάτων της Ιατρικής και της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, στον σχεδιασμό δράσεων από την Πολιτεία και τη Βιομηχανία, προς την κατεύθυνση της προαγωγής της Δημόσιας Υγείας».

Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου. Το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους επιφανείς ερευνητές και διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Η πραγματοποίηση παράλληλων συνεδρίων, διευκολύνει τη σφυρηλάτηση δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων και μία άνευ προηγουμένου διάδραση που θα οδηγήσει σε καινοτόμες συνέργειες των ελληνικής καταγωγής επιστημόνων μεταξύ τους, αλλά και με το μητροπολιτικό κέντρο. Επιπλέον, θα αναδείξει το ιατρικό δυναμικό των Ελλήνων ιατρών στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά από τον σύνδεσμο: https://www.livemedia.com/amf22

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του Συνεδρίου στον σύνδεσμο: https://diaspora.med.auth.gr/amf2022/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος