Τα κρασιά της Πελοποννήσου “ταξιδεύουν” στην Μακεδονία

Κάθε τόπος έχει την δική του ταυτότητα με τις ιδιαιτερότητες στην πολιτισμική του παράδοση, και κυρίως στις γεύσεις.

Από κεντρικό ξενοδοχείο ης Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενείται η εκδήλωση «Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition», ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Μανής, αναφέρει το νέο λεξιλόγιο της οινοπαραγωγής.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ο Στέφανος Κόγιας, δημοσιογράφος οίνου, παρουσιάζει την “Σκλάβα”, το “Λαγόρθι”, την “Σανταμεριάνα” και το “Μαύρο Καλαβρυτικό”. Πρόκειται τις νέες ποικιλίες από την Πελοπόννησο, εκεί όπου άφθονος και πολυποίκιλος ρέει ο οίνος. Μετά την Κυδωνίτσα τί; Αυτό ήταν το ερώτημα που απασχολούσε τους παραγωγούς έπειτα την επιτυχία της συγκεκριμένης ποικιλίας, με το κιτρινοπράσινο χρώμα και το άρωμα περγαμόντο.

Τα κρασιά της Πελοποννήσου “ταξιδεύουν” στην Μακεδονία

«Ο ελληνικός αμπελώνας έχει τόσες γεύσεις και ποικιλίες τις οποίες ακόμη δεν τις γνωρίζουμε», λέει ο κ. Κόγιας. Και όμως υπάρχουν, αρκεί μια προσπάθεια. «Οι αγορές κουράζονται γρήγορα από τα συνήθη και περιμένουν τα νέα κρασιά για να εμπλουτίσουν τις γεύσεις. Χρειάζονται το καινούργιο».

Έτσι, 38 αμπελουργοί και οινοποιοί οι οποίοι αναζητούν την ιδιαιτερότητα της γεύσεως παρουσιάζουν 107 κρασιά στην Μακεδονία.

Τα κρασιά της Πελοποννήσου “ταξιδεύουν” στην Μακεδονία

Σύμφωνα με τον κ. Κόγια, “Μεγάλο” κρασί συνήθως θεωρείται αυτό που έχει υψηλή τιμή, αλλά εκείνο που πρέπει να έχει είναι χαρακτήρας, με μυρωδιά και αρώματα, με την δική του ιστορία για να εξιτάρει την φαντασία και το μάρκετινγκ.

Τα ελληνικά κρασιά βγαίνουν στο εξωτερικό με τέσσερις ποικιλίες πρεσβευτές και στην συνέχεια προωθούνται λιγότερο γνωστές ποικιλίες, οι οποίες ωστόσο, καταφέρνουν πάντα να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος