Στην Θεσσαλονίκη στις 13 Οκτωβρίου η Πτδ για το βραβείο “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ”

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στις 13 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη για την τελετή απονομής του βραβείου “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ”, που θα πραγματοποιηθεί  στη Ροτόντα στις 18:30.

Σε μια λαμπρή Τελετή Απονομής που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στο εμβληματικό μνημείο, το φετινό Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» θα απονεμηθεί στο ζευγάρι των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό, τους δρ.Uğur Şahin και δρ. Özlem Türeci.

Παράλληλα, η Διοικούσα και η Συµβουλευτική Επιτροπή του Ιδρύµατος Θεοφανώ, υπό την προεδρία του κ. Σταύρου Ανδρεάδη και του Προέδρου Herman Count Van Rompuy αντίστοιχα, ξεκινούν για πρώτη φορά φέτος τη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ, ένα πάνελ συζήτησης πάνω σε ένα θέµα διεθνούς βαρύτητας που σχετίζεται και εμπνέεται από το βραβείο κάθε χρονιάς.

Η φετινή διοργάνωση της συζήτησης θα λάβει χώρα την Πέµπτη 14 Οκτωβρίου, µε τίτλο «Εξασφαλίζοντας την ευημερία του αύριο µέσω της Επιστήμης» και µε θεματικές σχετικές µε την επιστήμη για το Κοινό Καλό, επιστήµη και καινοτομία στην Ευρώπη, επιστήμη και ανταγωνιστικότητα, επιστήµη και εκπαίδευση, και επιστήμη και υγιεινή ζωή. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στη δηµιουργία ενός δυναµικού φόρουµ συζήτησης επί κρίσιµων ζητημάτων που σχετίζονται με το μέλλον της Ευρώπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος