Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Κατερίνη και Φλώρινα-Αύριο απολογείται ο 60χρονος

Κοσμήματα, λίρες και χρήματα απέσπασαν επιτήδειοι από ηλικιωμένους σε Κατερίνη και Φλώρινα. Οι αρχές συνέλαβαν ήδη έναν 60χρονο άνδρα στην Πιερία, ενώ αναζητούν τους συνεργούς του.

Αύριο (7/8) το πρωί ο 60χρονος, ο οποίος συνελήφθη προχθές στην Κατερίνη, με αρκετά χρήματα μετά από τις απάτες που είχε διαπράξει σε βάρος πέντε πολιτών της Πιερίας, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή. Σε βάρος του, ο εισαγγελέας άσκησε χθες (5/8) ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στην κύρια ανάκριση περιλαμβάνονται  άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία μένει να ταυτοποιηθούν.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Οι τέσσερις της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται να καλούσαν στα υποψήφια θύματά τους προσποιούμενοι τους γιατρούς, και με τη μέθοδο του δήθεν τροχαίου, επιχειρούσαν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Στις περιπτώσεις που δεν τα κατάφερναν, ξανακαλούσαν στα ίδια θύματα και παρίσταναν τους αστυνομικούς που προέτρεπαν αυτή τη φορά τους πολίτες, να συγκεντρώσουν και να βγάλουν χρήματα έξω από το σπίτι, για να τα «ασφαλίσουν» από τους επιτήδειους.  

Το συνολικό ποσό της λείας τους ξεπερνά τις 120.000 ευρώ σε χρήματα, χρυσά κοσμήματα και λίρες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος