Η Ιερά Μητρόπολη της Σύρου έχει δημιουργήσει ένα Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και διοργανώνει σεμινάρια για την παραγωγή γάλακτος και την τυροκομία, σε μια προσπάθεια για τη στήριξη τόσο των τοπικών προϊόντων όσο και του γαστρονομικού τουρισμού.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Ι.Μ Σύρου, Νίκο Χρυσίνη, που μίλησε στην «Περίμετρο», «Το Κέντρο είναι μια Αστική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2003 και ουσιαστικα ήρθε να καλύψει την ανάγκη και να βοηθήσει το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Σύρου, ήταν επιθυμία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη, του κ. Δωρόθεου. Ξεκινήσαμε τότε με συσσίτια για τους άπορους συμπατριώτες μας, έπειτα αξιοπιήσαμε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν κατάρτιση, συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένους ανθρώπους, θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό – σ’ αυτό εντάσσεται και το πρόγραμμα της τυροκομίας που αποτελεί συνέχεια άλλων προγραμμάτων σχετικών με τη γαστρονομία και τον γαστρονομικό τουρισμό. Τα σεμινάρια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις η καθεμία σε τρία νησιά. Η πρώτη φάση αφορούσε τη Σίφνο, τη Σύρο και την Άνδρο και ήταν σχετική με τον γαστρονομικό τουρισμό. Η δεύτερη φάση σεμιναρίων έγινε στη Σίφνο, την Κύθνο και την Άνδρο, και αφορούσε την τυροκομία».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος