Θ. Θεοχαρόπουλος : “Εξεταστική επιτροπή από το 2001” (audio)

«Όλα στο φως» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη με αφορμή την εκ νέου παραπομπή σε δίκη του τέως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση διόγκωσης του ελλείμματος της χώρας το 2009.

Παράλληλα, σημείωσε πως προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «να υπάρξει μια εξεταστική επιτροπή η οποία να διερευνήσει, από την ένταξη της χώρας στο ευρώ, από το 2001 μέχρι το 2015, το τι έχει συμβεί», προσθέτοντας ότι « αυτή είναι η μοναδική πρόταση η οποία περιλαμβάνει και τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην υπάρχει καμία υπόνοια οποιασδήποτε εκμετάλλευσης».

Επιπλέον, χαρακτήρισε καταστροφική τη διετία 2007 -2009 καθώς, όπως είπε, διογκώθηκαν αρνητικά όλα τα οικονομικά μεγέθη.

Ερωτηθείς σχετικά με τον αν δοκιμάστηκαν οι σχέσεις ΔΗΜΑΡ –ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη διάσταση απόψεων στο θέμα της απλής αναλογικής επεσήμανε ότι «κάθε διαφωνία δεν είναι ευχάριστη» συμπληρώνοντας, ωστόσο, «αυτά στα οποία συμφωνούμε είναι πολλαπλάσια ενδεχόμενων αποκλίσεων μας».

Αναφορικά με τις διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς εκτίμησε ότι, εντός του εξαμήνου, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συνέδριο συγκρότησης του ενιαίου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού φορέα, ο οποίος –όπως εξήγησε- θα είναι σαφώς οριοθετημένος πολιτικά και ιδεολογικά.

Για την ανάδειξη νέου επικεφαλής του σχήματος -θέση για την οποία έχουν εκδηλώσει, ήδη, ενδιαφέρον τόσο ο ίδιος όσο και η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης- υπογράμμισε ως θετικό να υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο.

Αναφερόμενος στις πολιτικές συμπράξεις υποστήριξε ότι «χρειάζεται συνεννόηση και όχι διχασμός για να βγούμε από την κρίση» σημειώνοντας ότι «απαιτούνται πολιτικές συγγένειες και για τις συνεργασίες, όμως, πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε μια έκτακτη συνθήκη». Μάλιστα, «για να μην υπάρξει ένα οριστικό αδιέξοδο», πρότεινε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, για μια τριετία, ώστε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια με μεταρρυθμίσεις και με διαρθρωτικές προοδευτικές πολιτικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος