“Απαιτώ δικαίωση για τον αδελφό μου”: Η καταγγελία που οδήγησε στη δίωξη του φερόμενου ως ψευτογιατρού

Array

Σοκ προκαλεί μία νέα υπόθεση φερόμενου ως ψευτογιατρού. Πρόκειται για φυσιοθεραπευτή που παρίστανε το νευρολόγο, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να χορηγήσει θαυματουργές πρωτοποριακές θεραπείες με ενέσεις από βλαστοκύτταρα για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Φέρεται ότι εξαπάτησε 15 άτομα σε όλη την Ελλάδα, πέντε από αυτούς έχασαν και τη ζωή τους.

Την υπόθεση έφερε στο φως η καταγγελία του αδελφού ενός θύματος που το κατήγγειλε από το 2019. Σύμφωνα με την καταγγελία ο αδελφός του που πέθανε το 2017 είχε υποβληθεί στη “δήθεν” θεραπεία από το 2016 και είχε δώσει περίπου 65.000 ευρώ στους κατηγορούμενους.

Πρόκειται για φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα που αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός.   Ως συνεργός του κατηγορείται ηλικιωμένος γιατρός από τη Γερμανία, όπου φέρεται να έστελνε τα θύματά του για τη δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία, για την οποία ζητούσε οικονομικά ανταλλάγματα. Το κέρδος που κατηγορούνται ότι αποκόμισαν από τον καθένα ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο φυσιοθεραπευτής κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματική βλάβης και απάτη, διώκεται ο φερόμενος ως ψευτογιατρός, ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πείθοντάς τους να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή» θεραπεία.

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, αλλά περιείχαν γλυκόζη, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση.

Κ. Καντούρης

Διαβάστε περισσότερα εδώ: 

Κακουργηματικές διώξεις για τον νέο φερόμενο ως ψευτογιατρό για ανθρωποκτονία με δόλο

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για νέο φερόμενο ψευτογιατρό- 5 νεκροί ασθενείς ως τώρα 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος