Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για νέο φερόμενο ψευτογιατρό- 5 νεκροί ασθενείς ως τώρα

Array

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχετικά με υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος 5 εξ αυτών.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, έχουν γίνει 15 καταγγελίες συνολικά ενώ τα κέρδη από τις απάτες υπολογίζονται στις 900.000 ευρώ περίπου.

Ο φερόμενος ως ψευτογιατρός παρουσιαζόταν ως φυσιοθεραπευτής και ως νευρολόγος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματά του ήταν κυρίως άτομα με νευρολογικές παθήσεις, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ειδικότερα, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολυετή έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη και όπως προέκυψε η δράση του είχε ξεκινήσει από το 2009.  Η έρευνα οδήγησε σε έναν άνδρα από την Αθήνα, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ προσέγγιζε πάσχοντες από νευρολογικά νοσήματα και προσέφερε στους ασθενείς μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με «ενέσεις βλαστοκυττάρων».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από τη Θεσσαλονίκη το ιατρείο του δεν βρίσκεται εκεί, αλλά στην Αθήνα. Ωστόσο αρκετοί πελάτες του κατέβαιναν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να τον συμβουλευτούν.

Οι αρχές αναζητούν κι έναν συνεργάτη του από τη Γερμανία.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Δοβώνης, Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος