Προφυλακίστηκε η 29χρονη που κατηγορείται ότι πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή Βέροιας κρίθηκε η 29χρονη γυναίκα, η οποία κατηγορείται ότι πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η 29χρονη ισχυρίζεται ότι δε σκότωσε το μωρό της αλλά το εγκατέλειψε. Σύμφωνα με την απολογία της το βρέφος μπουσούλησε μόνο του κι έπεσε στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα καθώς η ίδια είχε αφαιρεθεί από το κινητό της.

Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι θα ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με δόλο σε θανατηφόρα έκθεση αλλά και να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η ανακρίτρια ζήτησε κάθε διαθέσιμο υλικό απ’ τις κάμερες της περιοχής για να γίνει γνωστή η πορεία της 29χρονης πριν και μετά το μοιραίο συμβάν.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Αντώνης Μπιδέρης, η 29χρονη δήλωσε μετανιωμένη, που άφησε αβοήθητο το παιδί της.

Η τοπική κοινωνία είναι σε σοκ από το θάνατο του βρέφους, που σε λίγο θα γιόρταζε τα πρώτα του γενέθλια. Όπως λένε πιθανότατα η 29χρονη, που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα είχε διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή.

Συγγενικά της πρόσωπα αναφέρουν ότι η 29χρονη είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές στο παρελθόν και μάλιστα με παρέμβαση της ίδιας της οικογένειας ενώ υποστηρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα ήταν φορτισμένη διότι ο πατέρας του μωρού ήθελε να το αναγνωρίσει και ενδεχομένως να διεκδικούσε την επιμέλεια.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης, Ειρήνη Γκέλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος