Gala όπερας με τη μέτζο σοπράνο Elina Garanza στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

H συναυλία εντάσσεται στο επετειακό έτος UNESCO "Μαρία Κάλλας" 2023

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχονται το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στην πόλη μας μία από τις μεγαλύτερες ντίβες των ημερών μας παγκοσμίως, την Λετονή μεσόφωνο Elīna Garanča, η οποία έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς με την ομορφιά της φωνής της, την ιδιοφυή της μουσικότητα και τις συναρπαστικές σκηνικές της ερμηνείες.

Η μέτζο σοπράνο Elīna Garanča έχει καθιερωθεί ως μια μεγάλη σταρ μέσω των καθολικά αναγνωρισμένων ερμηνειών της σε κορυφαίες όπερες, συμφωνικές ορχήστρες και αίθουσες ρεσιτάλ ανά τον κόσμο. Έχει συναρπάσει κοινό και κριτικούς με την εξαίσια φωνή, την εύστροφη μουσική της αντίληψη και την συναρπαστική σκηνική παρουσία της.

Gala όπερας με τη μέτζο σοπράνο Elina Garanza στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Οι δεκάδες ρόλων που έχει ερμηνεύσει αναδεικνύονται από την λαμπερή της ερμηνεία, την ασυναγώνιστη δεξιοτεχνία και την απόλυτη τεχνική αρτιότητα σε συνδυασμό με μία σπάνια μουσικότητα, ανάγοντας την πολυαναμενόμενη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 11 Νοεμβρίου σε ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα της φετινής χρονιάς.

Gala όπερας με τη μέτζο σοπράνο Elina Garanza στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο Karel Mark Chichon (Αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας – φωτο).

Ο Chichon είναι ο Κύριος Διευθυντής Ορχήστρας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρα Γκραν Κανάρια, θέση που διατηρεί από τη σεζόν 2017/2018. Έχει εμφανιστεί ως προσκεκλημένος διευθυντής ορχήστρας σε πολυάριθμους χώρους συναυλιών και όπερες ανά την Ευρώπη, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε Κύριος Διευθυντής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής της Γερμανικής Ραδιοφωνίας του Σααρμπρύκεν (2011-2017), Κύριος Διευθυντής Ορχήστρας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Λετονίας (2009-2012) καθώς και Κύριος Διευθυντής Ορχήστρας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Γκρατς (2006-2009). Ανήκει στο τακτικό καλλιτεχνικό δυναμικό της δισκογραφικής εταιρείας Deutsche Grammophon, έχοντας πραγματοποιήσει πολυάριθμες ηχογραφήσεις CD και DVD που κυκλοφόρησαν από αυτήν.

Πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ

Gala όπερας με τη μέτζο σοπράνο Elina Garanza στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Karel Mark Chichon Photo: Marco Borggreve
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος