Μια ιστορία που ξεκινά από την Αίγυπτο και καταλήγει στις σύγχρονες εκδηλώσεις του Μονάχου με τις γιορτές μπύρας στην Βαυαρία, περνά από την Καλαμάτα.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, παρουσιάζει το 5ο Φεστιβάλ Μπύρας Πελοποννήσου 2025.
Μια δυνατή εμπειρία για εκείνους που αρέσκονται να δοκιμάζουν νέες δροσερές γεύσεις και διακρίνουν τις λεπτές αποχρώσεις στην ποσότητα του λυκίσκου, σύμφωνα με τον Μιχάλη Βαρνά, διοργανωτή του Φεστιβάλ.
Οι διοργανωτές βλέπουν το φεστιβάλ ως μια ευκαιρία για να γίνουν γνωστές οι οι μικρές επιχειρήσεις και δίνουν το πράσινο φως στις ελληνικές μπύρες να ρέουν εν αφθονία.
Προβάλλονται οι Έλληνες ζυθοποιοί και τα προϊόντα τους παίρνουν την θέση που τους αξίζει. Οι επισκέπτες θα έχουν στην διάθεση τους να δοκιμάσουν 250 ετικέτες. Έλληνες και ξένοι και θα μάθουν τις λεπτές διαφορές στην γεύση. Ένα ταξίδι που δεν σταματά, αφού στο διάστημα 2010- -2015 ήταν γύρω στις 20 ετικέτες και τώρα είναι πάνω από 60.
Από σήμερα έως και τις 3 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα. Στο φεστιβάλ οι καταναλωτές συναντώνται με τους παραγωγούς και μαθαίνουν από πρώτο χέρι τα μυστικά κάθε μπύρας από κάθε γωνιά της χώρας.
Ελληνική craft μπύρα, νόστιμο street food και ζωντανή μουσική συναντώνται μέσα από ένα τσούγκρισμα εις υγεία των ευδιάθετων επισκεπτών. Μαζί τους Μεσσηνιακές επιχειρήσεις θα προσφέρουν πλήθος τοπικών γεύσεων, γιατί όπως λέει ο κ. Βαρνάς, «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος