Πασχαλινή συναυλία της MOYSA «Easter Arias» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στην πασχαλινή συναυλία της MOYSA «Easter Arias», στην αίθουσα «Φίλων Μουσικής» το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει αποσπάσματα από έργα σημαντικών συνθετών της μπαρόκ, κλασικής αλλά και ρομαντικής εποχής, όπως των Johan Sebastian Bach, Giovani Batista Pergolesi, George Handel, Felix Mendelssohn και Ludwig van Beethoven.

Δύο μνημειώδη έργα του Ludwig van Beethoven πλαισιώνουν το κεντρικό θέμα της συναυλίας. Η διάσημη ουβερτούρα «Κοριολανός Op.62» θα σημάνει την έναρξή της ενώ θα ολοκληρωθεί με το πασίγνωστο δεύτερο μέρος, allegretto, της έβδομης συμφωνίας του ίδιου συνθέτη, ένα μέρος που έχει ξεχωρίσει από την υπόλοιπη συμφωνία και παρουσιάζεται συχνά αυτοτελώς.

Πασχαλινή συναυλία της MOYSA «Easter Arias» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μετά την ουβερτούρα του «Κοριολανού», η συναυλία θα αποκτήσει θρησκευτικό και κατανυκτικό χαρακτήρα με τρία αποσπάσματα από τον «Μεσσία» του George Handel. Οι άριες που θα ακουστούν αποτελούν κομμάτια από το πρώτο μέρος του ορατορίου και έχουν προφητικό περιεχόμενο αναφορικά με την έλευση του Υιού του Θεού. Στη συνέχεια, την σκυτάλη θα πάρει το θρηνητικό έργο του Giovani Battista Pergolesi «Stabat Mater», το οποίο και έγραψε λίγο πριν τον θάνατό του το 1736 και αποτελεί το κύκνειο άσμα του.

Συντελεστές: Μαρία Μαργαρίτα Κεβρεκίδου Σοπράνο, Σοφία Σεμερτζίδου Άλτο, Λευτέρης Καλπακτσίδης τενόρος, Ερμής-Μιχαήλ Αθανασόπουλος Βαρύτονος, Ευάγγελος Χατζησταύρου Μπάσος, Δημήτρης Καλούμενος Μπάσος, MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τραχαλιός Διεύθυνση Ορχήστρας

Πασχαλινή συναυλία της MOYSA «Easter Arias» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τιμές Εισιτηρίων
20€, 15€, 10€ (μειωμένο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος