Ορεινή Χαλκιδική: Μία όαση δροσιάς τους καλοκαιρινούς μήνες

 Ως ορεινή Χαλκιδική ορίζεται η περιοχή που απλώνεται γύρω από το βουνό του Χολομώντα στο κέντρο της Χαλκιδικής. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο βουνό της χερσονήσου μετά τον Άθω, με ύψος 1.165 μέτρα, το οποίο καλύπτει σχεδόν όλο το ανατολικό και κεντρικό τμήμα του νομού. Σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι η πυκνή βλάστηση φυλλοβόλων δέντρων, ενώ μεγάλο τμήμα της έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Η ορεινή Χαλκιδική είναι εξίσου όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου, ωστόσο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αξίζει κανείς να την ανακαλύψει, καθώς αποτελεί μία όαση δροσιάς.

Ο Άγιος Πρόδρομος, η Μεγάλη Παναγιά, το Παλαιοχώρι που διατηρεί ακόμα τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά, ο Ταξιάρχης και η Αρναία, ίσως από τους ομορφότερους οικισμούς της Χαλκιδικής, τραβούν σαν μαγνήτες τον επισκέπτη.

Αξιόλογη είναι και η γαστρονομία της περιοχής που φημίζεται για το μέλι, τα μανιτάρια, τις πατάτες Χολομώντα, τα γλυκά του κουταλιού, τον τραχανά από γυναικείους συνεταιρισμούς, τα κάστανα, τα μπαρμπουνοφάσουλα από το Nεοχώρι αλλά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος