Μαθητές φυτεύουν και ξαναζωντανεύουν το δάσος

Τον Αύγουστο 2020 ο ουρανός είχε σκοτεινιάσει από τον πυκνό καπνό στο πανέμορφο  δάσος της Τσαριτσάνης, στην Ελασσόνα. που είχε καεί σχεδόν ολοσχερώς.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, ενθυμούμενος εκείνη την καταστροφή, επέστρεψε στην περιοχή, η οποία με τις προσπάθειες των μαθητών προσπαθεί να ξαναγεννηθεί.

Οι  μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, επιστράτευσαν τις δυνάμεις τους για να δενδροφυτεύσουν τμήμα του καμένου δάσους.

Η Μαρία, μαθήτρια του σχολείου, τονίζει πως η δράση τους έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που είναι παγκόσμια ημέρα της γης.

Μαθητές φυτεύουν και ξαναζωντανεύουν το δάσος

Ο Γιάννης βλέποντας τα καμένα, και την σκοτεινιά που υπήρχε, αποφάσισαν να συγκροτήσουν μια ομάδα και να αλλάξουν το τοπίο, το οποίο πριν την πυρκαγιά ήταν φιλόξενο για πλήθος ζώων που χάθηκαν στην φωτιά.

Η Γεωργία Κουτσιάη, διευθύντρια λυκείου, μιλά για τα παιδιά που χάρηκαν με την προσπάθειά τους στην οποία ήταν σημαντική η βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Μαθητές φυτεύουν και ξαναζωντανεύουν το δάσος

Χρειάστηκε περίπου έναν χρόνο για να οργανωθεί η δράση και να συντονιστούν τόσοι άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους. Η περιφέρεια, η πυροσβεστική, το δασαρχείο Ελασσόνας, ενώ επισημαίνεται η βοήθεια της Ζωής Φτίκα Προϊσταμένης της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, ακόμη και η διεύθυνση αναδάσωσης Θεσσαλονίκης που προσέφεραν τα φυτά.

Η σημερινή δενδροφύτευση ήταν για τα παιδιά ένα μάθημα συνεργασίας, ομαδικότητας και εθελοντισμού, που θα τους συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή τους.

Μαθητές φυτεύουν και ξαναζωντανεύουν το δάσος

Εάν κάθε παιδί “υιοθετήσει” το δέντρο που φυτεύει και κάθε ένας φυτέψει ένα δέντρο του οποίου την προστασία θα αναλάβει, τότε οι εκούσιοι και ακούσιοι εμπρηστές θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους χιλιάδες πολίτες που συνδέουν την ζωή τους με το δάσος και το περιβάλλον ως αναγκαιότητα ζωής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος