Λύση για τις φοιτητικές εστίες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (video)

Λύση δόθηκε τελικά στη διαμάχη μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και των φοιτητών για το πρόβλημα που ανέκυψε σχετικά με την διαμονή στις φοιτητικές εστίες εν μέσω πανδημίας. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου, έλαβαν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου μία επιστολή, που τους υποχρέωνε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 

Σύμφωνα με την Ζωή Γαβριηλίδου, την αντιπρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης, που μίλησε στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα της ΕΡΤ3, οι φοιτητικές εστίες της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Ορεστιάδας που υπάγονται στο ίδρυμα λειτουργούν κανονικά και η επιστολή αφορά μόνο τις μισθωμένες εστίες της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης, που αναστέλλουν τη λειτουργία τους για την εξοικονόμηση πόρων. Ωστόσο, 11 φοιτητές  στην Κομοτηνή και 40 στην Αλεξανδρούπολη έχουν παραμείνει στις εστίες με ειδική άδεια.  

Έπειτα από συνεννόηση των αρμοδίων του πανεπιστημίου με τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες, αποφασίστηκε πως τα υπάρχοντα  των φοιτητών θα μεταφερθούν στον τόπο διαμονής τους, με εξουσιοδότηση του πανεπιστημίου, ενώ μετά τη λήξη της πανδημίας θα μπορέσουν, ως δικαιούχοι στέγασης, να επιστρέψουν κανονικά στις εστίες τους. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος