ΚΘΒΕ: «Η Δολοφονία του Μαρά» επιστρέφει από τις 8 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η παράσταση του ΚΘΒΕ «Η Δολοφονία του Μαρά» που ενθουσίασε το κοινό από την πρεμιέρα της, επιστρέφει στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μετά από ολιγοήμερη παύση, για την προστασία της δημόσιας υγείας, το έργο του Πέτερ Βάις, με πολλές αναφορές στο σήμερα, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη και μουσική Δήμητρας Γαλάνη και έναν σαρανταμελή θίασο, έρχεται για να συναντήσει και πάλι τους θεατρόφιλους.

Οι θεατές μπαίνουν μέσα στο…  ψυχιατρείο, όπου διαδραματίζεται η σύγκρουση του ατομικισμού και της συλλογικής σκέψης για πολιτική και κοινωνική επανάσταση. Σκηνοθεσία, ερμηνείες, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμός, μουσική, όλα συνθέτουν μια πλούσια παραγωγή που αφήνει σπάνιες εντυπώσεις. Πρόκειται για μια παράσταση «θεάτρου μέσα στο θέατρο», με τους ήρωες που εν έτει 1964 δημιούργησε ο Πέτερ Βάις, να δίδουν ως τρόφιμοι του ψυχιατρικού ασύλου του Charenton το 1808, με την καθοδήγηση του Μαρκησίου Ντε Σαντ, παράσταση με θέμα την δολοφονία ενός εκ των πρωταγωνιστών της Γαλλικής Επανάστασης, του αρχιεπαναστάτη Ζαν Πωλ Μαρά, από την Σαρλόττα Κορνταί στις 13 Ιουλίου του 1793.

*Κατάλληλο για άνω των 16 ετών

Πληροφορίες:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών                                                       

Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή (19.00), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (21.00).       

Διάρκεια παράσταση: 110 λεπτά, χωρίς διάλειμμα       

Προπώληση: www.ntng.gr | VIVA.GR | 11876 |WIND                                   

Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου:   Δευτέρα – Κυριακή (08:30-21:30)                                         

Εκδοτήριο ΕΜΣ:  Τετάρτη- Κυριακή (14.00- 22.00)                                           

Εκδοτήριο Μονής Λαζαριστών:  Τετάρτη-  Κυριακή (14.00- 22.00)                 

Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους:   Τρίτη-  Σάββατο (11:00-19:00)

Γενική είσοδος: 13€ , Άνω των 65 ετών: 10€,                                                 

Εκπτωτικό Εισιτήριο 8€ (θέσεις Α’ εξώστη, Φοιτητικό/ πολύτεκνοι) – Θέσεις Β’ Εξώστη 5€, 

Ομαδικό εισιτήριο (για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων): 8€. Απαραίτητη η προαγορά των εισιτηρίων, κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης (Δευτέρα- Παρασκευή, πρωινές ώρες τηλ.: 2315200012).                         

 Άνεργοι: 5€ ,  ΑΜΕΑ: Δωρεάν με έκδοση εισιτήριου από τα ταμεία έως και 2 ώρες πριν από την παράσταση αυστηρά, με την επίδειξη σχετικής κάρτας. Ατέλειες: Δωρεάν 10 θέσεις ανά παράσταση με έκδοση εισιτήριου  από τα ταμεία έως και 2 ώρες πριν από την παράσταση αυστηρά

 *Οι σκηνές του ΚΘΒΕ λειτουργούν ως covid free χώροι για θεατές που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Για την είσοδό σας στην παράσταση είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). H προσέλευση ανηλίκων, από 12 και άνω, προϋποθέτει την επίδειξη πιστοποιητικoύ εμβολιασμού ή νόσησης και ανηλίκων από 4 έως 11 ετών αρνητικού rapid test με ισχύ 24 ωρών.

 *Οι πρόβες και οι βιντεοσκοπήσεις του έργου, πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ειδικής άδειας της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, και έλαβαν χώρα με αυστηρή τήρηση από πλευράς συντελεστών όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων ασφάλειας αφού προηγουμένως διενεργήθηκαν και όλα τα απαιτητά covid test.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος