Ξενάγηση στον «Δρόμο της Φέτας»

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για επισκέψεις σε χώρους παρασκευής τοπικών προϊόντων. Παράλληλα, αυξάνεται και το ενδιαφέρον των παραγωγών, καθώς βλέπουν έναν νέο τρόπο προώθησης των προϊόντων τους στις αγορές.

Ξενάγηση στον «Δρόμο της Φέτας»

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Πιτσιακίδης, επισκέφτηκε μια μονάδα τυροκομίας στα Εσώβαλτα Πέλλης, που αναμένει σύντομα τους πρώτους επισκέπτες.

Το σχετικό ΦΕΚ, που έχει δημοσιευτεί, θέτει τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός τυροκομείου ως τόπο επισκέψεων.

Ο Θόδωρος Τσελεπής ιδιοκτήτης βιοτεχνίας προϊόντων γάλακτος, εξηγεί πως θα χρειαστεί η κατασκευή ενός ειδικού χώρου για τους γευσιγνώστες που θα μαθαίνουν πως παρασκευάζονται τα διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα τα δοκιμάζουν και φεύγοντας θα τα αγοράζουν, καθιστάμενοι οι καλύτεροι διαφημιστές επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.  

Πρόκειται για ένα νέο τουριστικό προϊόν, που στηρίζει τον ενιαύσιο τουρισμό, και αποτελεί μια μορφή αγροτουρισμού, που ήδη εφαρμόζεται σε αγροκτήματα της Ιταλίας, της Κροατίας και της Ισπανίας..

Ένα ξεχωριστό προϊόν της Μακεδονίας είναι ο μπάτσος, ένα σκληρό, αλμυρό τυρί, που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις, αναφέρει ο κ. Τσελεπής. Οι ποικιλίες και οι γεύσεις είναι πολλές, ανάλογα με τις προτιμήσεις, με βασικό πλεονέκτημα την ποιότητα, που πρέπει να περάσει από πλήθος ελέγχων για να πιστοποιηθεί.

Ξενάγηση στον «Δρόμο της Φέτας»

Η Βασιλική κόρη του κ. Τσελεπή, είναι η τρίτη γενιά στο τυροκομείο. Βλέπει, μαθαίνει και περιμένει σε κάποια χρόνια να αποφασίσει εάν θα ασχοληθεί με το επάγγελμα του πατέρα και του παππού.

Φωτογραφίες: Βιοτεχνία προϊόντων γάλακτος Θ. Τσελεπή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος