Χαλκιδική: Πολίτες και διασώστες του ΕΚΑΒ επανέφεραν μετά από ανακοπή άνδρα 51 ετών

Αγώνα δρόμου για να σωθεί η ζωή ενός άνδρα 51 ετών έδωσαν για ακόμη μία φορά μέσα σε μία εβδομάδα ιδιώτης γιατρός του Kids Save Lives και νοσηλευτικό προσωπικό σε beach bar στο Πευκοχώρι της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Κυριακή 7 Ιουνίου σε beach bar στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όταν άνδρας κατέρρευσε μετά από καρδιακή ανακοπή που υπέστη λόγω ηλεκτροπληξίας.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Λαζαρίδη, αντιπρόεδρο του Kids Save Lives, ο άνδρας χτυπήθηκε από ρεύμα ενώ εκτελούσε εργασίες στο beach bar.

Χαλκιδική: Πολίτες και διασώστες του ΕΚΑΒ επανέφεραν μετά από ανακοπή άνδρα 51 ετών

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση πολίτη που βρισκόταν στο σημείο και αναγνώρισε ότι ο άνδρας δεν αναπνέει. Άμεσα ειδοποίησε γιατρό που βρισκόταν στο σημείο και εκείνη με την σειρά της έσπευσε να παρέχει τις πρώτες βοήθειες κάνοντας ΚΑΡΠΑ ενώ ταυτόχρονα κάλεσε το ΕΚΑΒ, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Kids Save Lives μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Μέρα με Χρώμα».

Στο περιστατικό έφτασαν άμεσα ένα όχημα μικρού όγκου τύπου smart και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής σε χρόνο ρεκόρ όπως σημείωσε ο γιατρός. Με εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής (ALS) και με μια απινίδωση, το θύμα επανήλθε στην ζωή ανακτώντας αυτόματη κυκλοφορία ενώ μεταφέρθηκε σε πρώτο χρόνο στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Ο 51 ετών άνδρας νοσηλεύεται στην Καρδιολογική μονάδα είναι καλά στην υγεία ενώ βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος