ΠΓΔΜ: Τα Σκόπια θα επισκεφθεί αύριο και μεθαύριο ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Array

Σκόπια, 16/01/2018 (του Νίκου Φραγκόπουλου)

Τα Σκόπια θα επισκεφθεί αύριο και μεθαύριο ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, ο Γ.Γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα έχει συναντήσεις, την Πέμπτη, με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ , Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ,, την υπουργό Άμυνας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι και άλλους αξιωματούχους της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, στο επίκεντρο των συναντήσεων του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στα Σκόπια θα βρεθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η ΠΓΔΜ προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωατλαντική της προοπτική, καθώς και οι δυνατότητες εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, δεδομένου του ότι η επίλυση του ζητήματος αυτού αποτελεί προϋπόθεση για να λάβει η χώρα πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ θα μιλήσει το μεσημέρι της Πέμπτης και σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ. Στη συνεδρίαση αυτή θα παραστούν και οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRODPMNE , οι οποίοι πάνω από ένα μήνα μποϋκοτάρουν τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προφυλάκιση πέντε βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, που προκάλεσαν υποστηρικτές του VMRO-DPMNE, τον περασμένο Απρίλιο. 

Ο Γ.Γ. του του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί το απόγευμα της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ