Κανονικά διεξάγονται τα μαθήματα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια

Κανονικά διεξάγονται σήμερα τα μαθήματα  στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη,  ενώ η περιοχή έχει μετατραπεί σε “φρούριο” με τους αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί νέος γύρος επεισοδίων.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για το θέμα, ενώ συνολικά οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 57 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 11 έγιναν συλλήψεις. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι και κινούνται στον ακροδεξιό χώρο. Μαθητές και γονείς καταδικάζουν τα επεισόδια και ξεκαθαρίζουν ότι έγιναν από μία μικρή μειοψηφία ατόμων και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στιγματίσουν το σχολείο, ούτε χαρακτηρίζουν τους 1300 μαθητές που φοιτούν στο ΕΠΑΛ.

Για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μίλησε στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3 ο Θανάσης Κοκονάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων – Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν πέφτουμε από τα σύννεφα  με ό,τι συμβαίνει, καθώς και στο παρελθόν έχουμε καταγγείλει τέτοια περιστατικά στο συγκεκριμένο σχολείο”. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει  ευθύνη και στη διεύθυνση του σχολείου, που δεν έλαβε μέτρα νωρίτερα και δεν απομόνωσε τέτοιες κινήσεις.

“Συναντηθήκαμε και με τους διευθυντές και τους ρωτήσαμε σχετικά με τις εικόνες των κουκουλοφόρων που έμπαιναν και έβγαιναν ανενόχλητοι στο σχολείο κρατώντας ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Πήγαμε και σήμερα και χθες στο σχολείο γιατί είχαμε και τραυματισμούς μαθητών μέσα στον χώρο και ζητήσαμε να μπουν με ασφάλεια οι μαθητές στις τάξεις και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα” δήλωσε ο κ. Κοκονάς. “Αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές πρέπει να ταυτοποιηθούν και να απομονωθούν και οι καθηγητές, οι διευθυντές έχουν τους τρόπους για να το πράξουν αυτό” υπογράμμισε ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων – Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ χαρακτήρισε τα επεισόδια των δύο τελευταίων ημερών μεμονωμένα περιστατικά που δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν ολόκληρο το σχολείο. “Είμαστε δίπλα στους μαθητές, δεν πρέπει να φοβούνται και θα τους στηρίξουμε” κατέληξε.

Εκπρόσωποι των Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και της Ομοσπονδίας Γονέων έγιναν δεκτοί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Το μέλος της Ε’ ΕΛΜΕ Σίσσυ Πολυκάρπου δήλωσε πως η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Κεχαΐδου τους ενημέρωσε πως υπηρεσιακά έχει ζητηθεί η διερεύνηση των γεγονότων και η ταυτοποίηση των δραστών της χθεσινής επίθεσης, καθώς και η διά παντός αποβολή όσων ενδεχομένως αποδειχθεί ότι ήταν μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, από την πλευρά τους, ζήτησαν από την κ. Κεχαΐδου να διερευνηθεί και η στάση κάποιων εκπαιδευτικών του σχολείου, που όπως κατήγγειλαν, «δεν επέτρεψαν την είσοδο εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων που είχαν ζητήσει χθες το πρωί να ενημερωθούν για τα γεγονότα», ενώ παράλληλα «δεν απέτρεψαν την είσοδο στο σχολείο ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ