ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Υπό την επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ η λειτουργία των σχολείων – Μικροένταση το πρωί

Υπό αστυνομικό κλοιό το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που σήμερα λειτουργεί κανονικά. Οι μαθητές έχουν μπει ήδη στις τάξεις ενώ γύρω από το κτήριο υπάρχουν διμοιρία των ΜΑΤ, αστυνομικοί της ομάδας Ζ και άνδρες της ασφάλειας με στόχο να αποφευχθεί νέος γύρος επεισοδίων μετά τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες δυο ημέρες.

Όπως είπε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λία Χριστάρα, νωρίτερα υπήρξε μικροένταση καθώς από πολύ νωρίς το πρωί θέλησαν να πλησιάσουν το σχολείο φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, η ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι από άλλους συλλόγους όμως κάτι τέτοιο δεν επετράπη καθώς η αστυνομία άφηνε  να πλησιάσουν το σχολείο μόνο μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Αυτή την ώρα οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει και η κατάσταση στην περιοχή είναι ήρεμη.

Ο περιφερειακός δ/ντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπαχαράκης ο οποίος βρίσκεται μέσα στο σχολείο τόνισε πως σχολείο και βία είναι ασύμβατες έννοιες.

Το σχολείο μας έγινε πεδίο μάχης. Υπάρχουν διαμάχες κι εμείς είμαστε στη μέση, είπε μαθητής ενώ άλλη μαθήτρια δήλωσε στην ΕΡΤ ότι φοβάται να πάει σχολείο.

Στην περιοχή είχαν φθάσει εκτός από γονείς και εκπαιδευτικούς, εκπρόσωποι σωματείων, καθηγητές από άλλα σχολεία, μέλη φοιτητικών συλλόγων, πολίτες που ήθελαν να συμπρασταθούν στους μαθητές. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και ο χώρος γύρω από το σχολείο είχε γίνει θέατρο διαμαρτυριών, διαπραγματεύσεων, αλλά και αντεγκλήσεων.

Έχουν ευθύνες αυτοί που αφήνουν εδώ και δύο μέρες το σχολείο να γίνεται ορμητήριο φασιστοειδών και πρέπει να αποδοθούν είπε η Σίσυ Πολυκάρπου της Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. «Είναι και μαθητές ανάμεσά τους που παρασύρονται και αυτούς να στηρίξει η Πολιτεία, όχι να επιτρέπει στους κουκουλοφόρους να τρομοκρατούν» είπε.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, για τα βίαια επεισόδια. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 11 συλλήψεις, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν σε ανήλικους.

Αργά το βράδυ, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη σύλληψη άλλων τεσσάρων ατόμων, συνδεόμενων με τα συγκεκριμένα επεισόδια. Πρόκειται για έναν 19χρονο μαθητή κι έναν 20χρονο εξωσχολικό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης συνελήφθη ένας 15χρονος μαθητής επειδή είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή εφαρμογή, φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου με έξι φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, μία θήκη όπλου, ένα κοντάρι κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Εκτός από τον ανήλικο συνελήφθη κι ο 54χρονος πατέρας του, καθώς κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος