Καλπάζει η πανδημία σε Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη

Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας. Η Αττική παραμένει το επίκεντρο του κορονοϊού. Πολύ υψηλά είναι για άλλη μια μέρα τα κρούσματα και στην Κρήτη. Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων καταγράφει και η Θεσσαλονίκη.

Σε νοσοκομείο κόβιντ μετατρέπεται πάλι το νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα μετά την ανοδική πορεία των κρουσμάτων και την αύξηση των εισαγωγών. Τις τελευταίες 10 μέρες αυξήθηκαν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο Σωτηρία κατά 100% και ο μέσος όρος ηλικίες των νοσηλευόμενων  είναι στα 39 – 40 έτη  σύμφωνα με τον Γιώργο Τσουκαλά, Πνευμονολόγο και Συντονιστή Διευθυντή της 4ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί η μετάλλαξη τύπου Δέλτα έχει κυριαρχήσει και έχει μεγάλη μεταδοτικότητα ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και σύμφωνα με τα παραδείγματα της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ, η νοσηρότητα θα είναι μικρότερης έντασης όπως και ο αριθμών των εισαγωγών στις ΜΕΘ.

Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες κάνουν και οι παιδίατροι, καθώς αν τον Σεπτέμβριο ο ιός «χτυπήσει» τις σχολικές τάξεις θα έχουμε μεγάλα νούμερα ασθενών.

Έντονος είναι ο διάλογος το τελευταίο διάστημα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τη διενέργεια rapid test στα φαρμακεία, μετά την επιστροφή από τα νησιά.

Την αυστηρή τήρηση των μέτρων συστήνουν οι επιστήμονες καθώς η πανδημία είναι σε σημαντικότατη έξαρση με την κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα και κάνουν έκκληση να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες.

Επιμέλεια: Αλεξία Τζιώνα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ