Εμβολιασμοί σε ιδιωτικά ιατρεία και εκκλησίες, με στόχο την επίσπευση των εμβολιασμών

Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται στα νησιά με ενδείξεις μεταφοράς των κρουσμάτων στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Καθοριστικές για την εξέλιξη του τέταρτου επιδημικού κύματος αποτελούν σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι επόμενες δυο εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων.

Εβδομήντα ασθενείς μεταφέρθηκαν μόνο το τελευταίο 15νθημερο από τις Κυκλάδες  σε νοσοκομεία της Αθήνας προκειμένου να νοσηλευτούν, αν και σύμφωνα με τον διοικητή της Β’ ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροήλο δεν πιέστηκαν τα κέντρα υγείας και τα μικρά νοσοκομεία.

Η επίσπευση των εμβολιασμών αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας  και τους επιστήμονες. Στη μάχη ρίχνονται και οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους, αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους.

Παράλληλα την ερχόμενη Κυριακή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πιλοτικά θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί έξω από ιερούς ναούς. Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ επεσήμανε ότι η εκκλησία προτείνει να ακούμε τους ειδικούς, στέλνοντας μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

Οι πολίτες εξακολουθούν να σχηματίζουν ουρές στα σημεία όπου πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test.

Αντιδράσεις από φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκαλεί η απόφαση που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας για τη διατίμηση της τιμής των rapid test για τον κορονοϊό στα 10 ευρώ. Με ανακοίνωση τους ιδιωτικές δομές στο χώρο της Υγείας δηλώνουν πως είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθεί εξέταση σε αυτή την τιμή.

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται και η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού. “Κοντά” στο να προστεθούν στη λίστα όσων δημόσιων λειτουργών είναι υποχρεωμένοι μα εμβολιαστούν φαίνεται να βρίσκονται οι ένστολοι.

Πάντως σύμφωνα με αρμόδιους υγειονομικούς φορείς υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο έτσι ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου το εθνικό σύστημα υγείας να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, όπως ανέφερε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 ο γ.γ. υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ