Αυξάνονται οι νοσηλείες νέων ατόμων με κορονοϊό- Διαχειρίσιμη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για τις νοσηλείες νέων ατόμων με κορονοϊό, καθώς αυξάνονται τα περιστατικά νέων, οι οποίοι χρειάζονται διασωλήνωση.
Στο κόκκινο βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής, με την ανησυχία να εντείνεται, για την αντοχή του ΕΣΥ.
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία διασωληνωμένος είναι ένας ασθενής μόλις 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς, κάτω των 38 ετών.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στην επικράτηση των μεταλλάξεων που είναι πιο μεταδοτικές, άρα δίνουν περισσότερες μολύνσεις, και στις νεότερες ηλικίες.
Ένα δύσκολο 15ημερο, με ορίζοντα αποκλιμάκωσης το τέλος του μήνα, αναμένουν οι επιστήμονες, καθώς ο ιός δίνει καθημερινά περισσότερες από 2.000 μολύνσεις.
Στη Θεσσαλονίκη,όπου η κατάσταση με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία κρίνεται σταθερή και διαχειρίσιμη, το πρωί πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία, στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, εντατικοί ήταν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ, για την τήρηση των μέτρων αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ήταν το πρώτο με αυστηρό lockdown και νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

 Την ίδια ώρα, διανομείς φαγητού διαμαρτύρονται ότι συγκεκριμένη εταιρεία δεν τους χορηγεί βεβαιώσεις, με αποτέλεσμα, στους ελέγχους που διενεργούνται, να τους επιβάλλονται πρόστιμα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ