Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για τις νοσηλείες νέων ατόμων με κορονοϊό, καθώς αυξάνονται τα περιστατικά νέων, οι οποίοι χρειάζονται διασωλήνωση.
Στο κόκκινο βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής, με την ανησυχία να εντείνεται, για την αντοχή του ΕΣΥ.
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία διασωληνωμένος είναι ένας ασθενής μόλις 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς, κάτω των 38 ετών.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στην επικράτηση των μεταλλάξεων που είναι πιο μεταδοτικές, άρα δίνουν περισσότερες μολύνσεις, και στις νεότερες ηλικίες.
Ένα δύσκολο 15ημερο, με ορίζοντα αποκλιμάκωσης το τέλος του μήνα, αναμένουν οι επιστήμονες, καθώς ο ιός δίνει καθημερινά περισσότερες από 2.000 μολύνσεις.
Στη Θεσσαλονίκη,όπου η κατάσταση με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία κρίνεται σταθερή και διαχειρίσιμη, το πρωί πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία, στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, εντατικοί ήταν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ, για την τήρηση των μέτρων αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ήταν το πρώτο με αυστηρό lockdown και νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος