«Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Array

Το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας και Χορού Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζει το έργο «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Σαπάτρα, την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 στις 21.00 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» στο Δημοτικό Θέατρο ΚαλαμαριάςΠρόκειται για μια κωμωδία με στοιχεία θρίλερ, αστυνομικού, αλλά και μιούζικαλ. Οκτώ γυναίκες διαφόρων ταυτοτήτων, καταβολών και ηλικιών, συγγενείς ή όχι μεταξύ τους κατηγορούνται, εφόσον βρίσκονται προ της ανακάλυψης του πτώματος του συζύγου του σπιτιού!
Λουτρό αίματος; Παρωδία, φαντασία, πραγματικότητα, σασπένς τι απ’ όλα μαζί; Οικονόμος, σύζυγος, κόρες, υπηρέτρια, αδελφή, θεία, προκαλούν αδυσώπητες υποψίες η μια στην άλλη. Το ερώτημα τίθεται απειλητικά, ποια είναι η δολοφόνος; Ποια είναι τελικά η δική τους ζωή; Υπάρχει γι ‘ αυτές έξοδος κινδύνου από ένα ασφυκτικά αστικό περιβάλλον; Και αν ναι, πως μπορεί να αποκαλυφθεί μέσα από τόσα μυστικά και πάθη. Συναρπαστική πλοκή, φτιαγμένη με αλλεπάλληλα ευρήματα. Η εξέλιξη του έργου διεξάγεται με πρόσωπα πειστικά, αληθινά, που με τις συνεχείς αποκαλύψεις των συγκρούσεών τους, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ρομπέρ Τομά γεννήθηκε στο Γκαπ (Γαλλία) το 1930. Σε ηλικία 17 ετών εγκαταλείπει τη γενέτειρά του και εγκαθίσταται στο Παρίσι. Από νωρίς αρχίζει να ασχολείται με το θέατρο, ως ηθοποιός πρώτα, ερμηνεύοντας μικρούς ρόλους, ενώ παράλληλα γράφει και προσπαθεί να προωθήσει τα θεατρικά του έργα, τα οποία ακολουθούσαν αστυνομική πλοκή, καθώς ο Τομά αγαπά ιδιαίτερα αυτό το είδος. Δικαιώνεται το 1960 όταν η αστυνομική του κωμωδία “ΠΑΓΙΔΑ” παρουσιάζεται στο θέατρο “ΜΠΟΥΦ ΠΑΡΙΖΙΕΝ” στο Παρίσι. Ένα χρόνο αργότερα, με το θεατρικό έργο “ΟΚΤΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ”(1961), ο Τομά τιμάται με το βραβείο, “Guai des Orfevres”. Ακολουθούν και άλλα έργα του . Τ ο τελευταίο έργο του πριν από το θάνατο του το 1989 είναι ο “ ΚΥΚΛΩΠΑΣ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ