«BORDERS»: Η πανάρχαια τέχνη του κουκλοθέατρου στην ΕΡΤ3 (trailer)

Array

ΤΡΙΤΗ  16/05/2017, στις 21:00

Στη μαγεία της πανάρχαιας τέχνης των 3000 ετών, του κουκλοθεάτρου, της μαριονέτας και άλλων μορφών του θεάτρου αντικειμένων μας ταξιδεύει το νέο επεισόδιο του “Borders” .
Η εκπομπή ταξιδεύει σε Αυστρία, Σλοβενία και Ελλάδα και συνομιλώντας με επιστήμονες, γνωστούς κουκλοπαίκτες και συλλέκτες μαριονετών απο όλο τον κόσμο, προβάλλει τις διαφορετικές μορφές της τέχνης σε πολλά μέρη του κόσμου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Παράλληλα μαθαίνουμε για την κοινωνική, θρησκευτική και φυσικά την καλλιτεχνική σημασία της διαδικασίας εμψύχωσης των αντικειμένων, ενώ βλέπουμε μοναδικές εικόνες από γνωστά θέατρα και μουσεία μαριονέτας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Νέες τεχνικές σχεδιασμού, κατασκευής και χειρισμού, τρισδιάστατες παραστάσεις, μοντέρνες σκηνοθετικές προσεγγίσεις συνδυάζονται με άλλες παραστατικές τέχνες, δημιουργώντας νέες σχέσεις μεταξύ κουκλοπαίχτη-κούκλας και κοινού. Μια παράσταση για ενήλικες !

[iframe_youtube width=”900″ height=”506″ src=”https://www.youtube.com/embed/0JBy-NlyHG0″ frameborder=”0″ allowfullscreen>]
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ