«Έκθεση γυναίκειας δημιουργίας 2024» στις Σέρρες

Η γυναικεία ευαισθησία σπάζει τα στενά όρια της οικογένειας και αναδεικνύει την καλλιτεχνική της φύση που εκφράζεται με κάθε είδους καλλιτεχνήματα.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης στέκεται με θαυμασμό μπροστά στις εικαστικές δημιουργίες δεκάδων γυναικών των Σερρών.

Η Διαμάντω Φραγγεδάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος-Παράρτημα Σερρών, μιλά με συγκίνηση για την πορεία των γυναικών που σπάζουν τα στεγανά των κλειστών κοινωνιών και εκτίθενται μέσα από τα έργα τους.

«Έκθεση γυναίκειας δημιουργίας 2024» στις Σέρρες

Πάνω από 70 γυναίκες ηλικίας από δεκαεπτά έως εβδομήντα πέντε ετών συμμετέχουν στον δημόσιο βίο, παρουσιάζοντας τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια, με σε καμβάδες, μικρο-κατασκευές, κοσμήματα, επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

«Έκθεση γυναίκειας δημιουργίας 2024» στις Σέρρες

Επί 35 χρόνια κάθε χρόνο ο θεσμός συνεχίζει την παρουσίαση των έργων, δίνοντας το στίγμα της περιφέρειας. Συνδιοργανωτές είναι το Παράρτημα Σερρών της Ε.Γ.Ε. και οι εθελόντριες «Το σπίτι της γυναίκας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, που φιλοξενεί την έκθεση, αυτή θα διαρκέσει έως και σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου, στον εκθεσιακό χώρο του 4ου ορόφου της Βιβλιοθήκης και για τους επισκέπτες της τελευταίας ημέρας θα είναι ανοικτή το απόγευμα από τις 19:00 έως τις 21:00 το βράδυ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος