ertnews.gr

Έκθεση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στο λιμάνι

24/10 17:53
Έκθεση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στο λιμάνι

Σπονδυλωτή έκθεση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης διοργανώνει ο Σύλλογος Πάραλος στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΔΑΛ στον 1ο προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Η έκθεση περιλαμβάνει αντικείμενα και φωτογραφίες από τις εκθέσεις «Ανδραγαθήματα του υποπλοίαρχου Νίκου Βότση – Τορπιλισμός Φετίχ Μπουλέντ» και «Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913» τα οποία παραχώρησε με ευγενική χορηγία το Πολεμικό Μουσείο και η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, η έκθεση θα φιλοξενήσει μοντέλα πλοίων από τη συλλογή του κατασκευαστή Δημήτρη Μάρα και αντικείμενα από τη συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου.

Ο Σύλλογος Φίλων της Θάλασσας και της Ναυτικής Παράδοσης –Πάραλος ιδρύθηκε το 2020 στη Θεσσαλονίκη από ευάριθμους οραματιστές και λάτρεις της θάλασσας.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2021. Το ωράριο λειτουργίας της είναι καθημερινά 10:00-18:00 και τις Κυριακές 11:00-18:00. Η είσοδος στο χώρο της έκθεσης θα γίνεται από την κεντρική πύλη του κτιρίου (από τη μεριά της θάλασσας μετά την Αποθήκή Γ’).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version