Τιτάνια η μάχη από επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις όλο το βράδυ- Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στο Έβρο

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες στο Έβρο. Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι με κάθε με κάθε μέσο κατάσβεσης έδωσαν μάχη και κατάφεραν να συγκρατήσουν τη φωτιά ώστε να μην εξαπλωθεί. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά Χαμηλό, Βέλκιο και Αρσάκειο.

 Η φωτιά πέρασε ξυστά από το χωριό Συκορράχη, απείλησε επίσης το Χαμηλό, ενώ την τελευταία στιγμή σώθηκαν τα Κασσιτερά Ροδόπης. Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του χωριού Κασσιτερά προς Σάπες. Εθελοντές παρέμειναν στην περιοχή δημιουργώντας μαζί με την πυροσβεστική αντιπυρικές ζώνες για να σώσουν τα χωριά τους από την πύρινη λαίλαπα.

Μετά από πολλές αναζωπύρωσες και ολονύχτια μάχη η πυροσβεστική και οι εθελοντές κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά έξω από τον οικισμό των Κασσιτερών.
Η μάχη συνεχής και στη Συκορράχη όπου επιχειρεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων. Για λόγους ασφαλείας οι αρχές στο Βέλκιο έδιωχναν ΙΧ και φορτηγά.
Παρά την κούραση οι κάτοικοι της περιοχής παρέμειναν όλη νύχτα στα μέτωπα προσπαθώντας να σώσουν τον τόπο τους από τις φλόγες.

Για ακόμη μία μέρα ο ήλιος κρύβεται στους καπνούς και τα νέφος της πυρκαγιάς στον Έβρο, για την κατάσβεση της οποίας συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνάδελφοι τους από Βουλγαρία, Τσεχία, Αλβανία, Ρουμανία.

Οι διάσπαρτες μικροεστίες και οι άνεμοι ο μεγάλος αντίπαλος των πυροσβεστικών δυνάμεων που ρίχνουν το βάρος τους μεταξύ άλλων στο μέτωπο της Δαδιάς.

Διαβάστε επίσης:

Σε κατάσταση επιφυλακής στον Έβρο για να αντιμετωπιστούν όλες οι εστίες

Πυρκαγιές: Κάηκαν 617.000 στρέμματα στον Έβρο και 50.000 στη Φυλή – Εικόνες από δορυφόρο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος