Σε κατάσταση επιφυλακής στον Έβρο για να αντιμετωπιστούν όλες οι εστίες

Ένα ακόμη μέτωπο στο οποίο είναι στραμμένη η προσοχή πυροσβεστών και εθελοντών είναι στον Έβρο. Η εικόνα που μεταφέρεται, μετά από πολλά και δύσκολα 24ωρα, είναι καλύτερη, όμως παραμένουν όλοι σε επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Λευκός καπνός στα μέτωπα της Αλεξανδρούπολης

«Βγήκε λευκός καπνός στα Κοίλα Αλεξανδρούπολης» ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Σταματάκης μεταφέροντας την εικόνα πως έσβησαν τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησαν από το δάσος της Δαδιάς και επεκτάθηκε στην περιοχή της Λευκίμμης.

Μάλιστα όπως σημειώνει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ για το γεγονός ήταν πεπεισμένοι από το βράδυ της Τετάρτης αφού και η Πυροσβεστική αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών έλεγαν πως ή θα τελειώσει η φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο ή θα χαθεί ολοκληρωτικά ο έλεγχος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο χωριό Κοίλα, έγινε μία τεράστια προσπάθεια. Υπήρχε ένα ρέμα όπου οι άνεμοι οδηγούσαν εκεί την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα σε εκείνο το σημείο να συγκεντρωθούν πυροσβέστες και πολίτες με όσα μηχανήματα και υδροφόρα υπήρχαν, ακόμη και αγροτικά αυτοκίνητα με δεξαμενές πάνω στην καρότσα. Με το πρώτο φως της ημέρας βλέπουμε ότι βγαίνει άσπρος καπνός από τα σημεία και αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καύσιμη ύλη από κάτω.

Αυτό που απομένει είναι τα αεροπλάνα να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια στην περίπτωση που έχει μείνει οποιαδήποτε εστία να σβήσει εντελώς.

Ενθαρρυντική εικόνα και από τη Ροδόπη

Η ίδια ενθαρρυντική εικόνα έρχεται και από το μέτωπο της Ροδόπης. Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Τσακίρη, έξω από τον οικισμό των Κασσιτερών, υπογραμμίζει την τιτάνια μάχη των πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρα αλλά και της νύχτας.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε ενεργό μέτωπο και μετά τις προσπάθειες όλων όσων συμμετείχαν στην κατάσβεση η φωτιά έχει σβήσει.

Μάλιστα πλήθος εθελοντών βοήθησαν και σε αυτό το μέτωπο όπου ακόμη και με κλαδιά κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά. Ένα παχύ σύννεφο καπνού υπάρχει στην περιοχή κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα, ενώ όπως σημειώνει η Ειρήνη Τσακίρη . Τεράστια βοήθεια αποτέλεσαν οι αντιπυρικές ζώνες που έκαναν γύρω από τα σπίτια.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει εφησυχάσει κανείς, όλοι βρίσκονται επί ποδός, πυροσβεστική οχήματα, κάτοικοι, τοπική αυτοδιοίκηση γιατί φοβούνται για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ευχάριστο είναι επίσης ότι, μετά από πολλές ημέρες, ο αέρας στην περιοχή έχει κοπάσει.

Αρτοποιός: Ένα μέτωπο οι πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη

«Το μέτωπο την Αλεξανδρούπολης και το δάσος της Δαδιάς είναι εκείνο που μας απασχολεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου» σημειώνει στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, ο επιπυραγός και εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, προσθέτοντας πως «πλέον με το μέτωπο στη Ροδόπη θεωρείται μία πυρκαγιά μεγάλη οποία κινείται δυτικά από την Αλεξανδρούπολη και υπάρχει αυτή η τάση του μετώπου της Αλεξανδρούπολης να ενωθεί με το κομμάτι της Ροδόπης».

Παράλληλα ο κ. Αρτοποίος έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών που υπάρχουν εστίες να ακολουθούν τις οδηγίες των πυροσβεστών αλλά και των μηνυμάτων του 112 αν σταλούν.

Σημειώνεται πως η φωτιά στον Έβρο μαζί με τις φωτιές σε Βοιωτία και Πάρνηθα είναι τα τρία μεγάλα μέτωπα που υπάρχουν αυτή την ώρα σε όλη τη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος