Μία καινοτόμα καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση, που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία σε κωφούς και βαρήκοους να νιώσουν και να παίξουν μουσική, βιώνοντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία, συνδιοργανώνουν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Πρόκειται για το βιωματικό εργαστήριο μουσικής «Ρυθμός, η κοινή μας γλώσσα», που έχει στόχο να φέρει σε επαφή ενήλικες και παιδιά με προβλήματα ακοής με τη μουσική και τα κρουστά. Το πρόγραμμα προβλέπει αυτοτελείς συναντήσεις, που θα γίνουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα 4, Κτήριο Μ1).
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, ειδικές ηχητικές εγκαταστάσεις ενισχύουν τη διάδοση δονήσεων και σε συνδυασμό με βίντεο ενθαρρύνουν τη διάδραση των συμμετεχόντων υπό την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών / εμψυχωτών. Η αυξημένη πρόσληψη οπτικών ερεθισμάτων και η αντιληπτικότητα του ρυθμού, σημαντικές ικανότητες των ατόμων με απώλεια ακοής, αποτελούν την αφετηρία από την οποία εκκινούν οι συντελεστές του εργαστηρίου για να υλοποιήσουν μία σειρά διαδράσεων, ανοιχτών σε παιδιά και ενήλικες, ανεξάρτητα από την προηγούμενη μουσική τους εκπαίδευση.
Συντελεστές: Άννα Γαλλοπούλου (σύλληψη ιδέας-επιμέλεια), Αλέξανδρος Ιωάννου (επιμέλεια, εμψύχωση, μουσική εγκατάσταση), Κωνσταντίνος Βελένης (μουσική εγκατάσταση, εμψύχωση), Ηλίας Σταμπουλής (μουσική εγκατάσταση, τεχνικός ήχου), Δημήτρης Παπαδόπουλος (βίντεο).
Συντονισμός: Θέμις Βελένη, δρ. Ιστορίας της Τέχνης – Μουσικός, Επιμελήτρια-Δημόσιες Σχέσεις-Εκδηλώσεις, Τελλόγλειο Ίδρυμα
Η συμμετοχή των ατόμων με απώλεια ακοής θα είναι δωρεάν.
Ημερομηνίες των αυτοτελών συναντήσεων: 12 – 13 Νοεμβρίου, 19 – 20 Νοεμβρίου, 26 – 27 Νοεμβρίου και 10 – 11 Δεκεμβρίου 2016.
Ημέρες & Ώρες:
Σάββατο: 17:00-17:50 / 18:00-18:50 / 19:00-19:50
Κυριακή: 10:00-10:50 / 11:00-11:50 / 12:00-12:50
Δηλώσεις-συμμετοχές: 6988 66 80 44 και 2310 99 16 10, teloglion@teloglion.gr
Πληροφορίες: www.teloglion.gr / www.tch.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος