Μια υγιεινή απασχόληση στην φύση, ένας τρόπος άσκησης και το σημαντικότερο προϊόντα απαλλαγμένα από χημικά.
Αυτά είναι κάποια από τα οφέλη των Λαρισαίων που καλλιεργούν τα λαχανικά τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Μίνας Μαυρογιάννη.
Ο Γιάννης Διαμαντούλης, διευθυντής υπηρεσίας πρασίνου Δήμου Λαρισαίων, εξηγεί ότι αυτό ξεκίνησε στα χρόνια της κρίσεως τον Δεκέμβριο του 2011, αλλά το ενδιαφέρον παραμένει έντονο έως σήμερα. Έγινε τρόπος ζωής.
«Όσοι θέλουν να φύγουν από το διαμέρισμα, να ακουμπήσουν την γη, να ξεφύγουν από το καφενείο και να έχουν τα δικά τους βιολογικά προϊόντα, φυτεύουν στους λαχανόκηπους». Οι λαχανόκηπου εκτείνονται σε 22 στρέμματα με 180 αγροτεμάχια για τα οποία εκδηλώνεται συνεχώς ενδιαφέρον.
Για τους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν όταν χρειάζονται βοήθεια, όλοι τους δίνουν πληροφορίες, τι και πως να το κάνουν. Εφ’ όσον έχουν θέληση μπορούν να ξεφύγουν από την πολυθρόνα, λέει ο κ. Διαμαντούλης.
Ο κ. Νίκος επί 13 χρόνια, ξεκινά από νωρίς το πρωί και πηγαίνει στον κήπο του, όπου παράγει όλα τα προϊόντα που χρειάζεται. Οι μεγαλύτερης ηλικίας ξεχνούν τα χρόνια που τους βαραίνουν και παίρνουν δύναμη από την γή.
Κάθε ημέρα μια- δυο ώρες είναι αφιερωμένες στον λαχανόκηπο, αναφέρουν κάποιοι από τους ερασιτέχνες καλλιεργητές που βρήκαν ένα καινούργιο νόημα με πολλαπλά οφέλη για την καθημερινότητά τους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος