Άγνωστοι κατεδάφισαν με βαριοπούλες το εργοτάξιο της βιβλιοθήκης της ΣΘΕ στο ΑΠΘ (video)

Γυαλιά καρφιά” τα έκαναν τα ξημερώματα άγνωστοι στο χώρο που ετοιμαζόταν η νέα βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και βρισκόταν το πρώην “Στέκι του Βιολογικού“.

Κρατώντας βαριοπούλες δεκάδες άτομα κινήθηκαν μαζικά προς τον χώρο και άρχισαν να γκρεμίζουν τους τοίχους. Η υπηρεσία φύλαξης ενημέρωσε τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, καθώς και την αστυνομία για την οργανωμένη επίθεση των αγνώστων, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

«Υπάρχει σημαντική καταστροφή σε δημόσια περιουσία και δρομολογούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες. Το έργο αυτό, η δημιουργία μιας μεγάλης βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές, χρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει παραδοτέα όρια και χρονοδιαγράμματα. Το δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο, για να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά του, για να στηρίζει η χώρα την πρόοδο της στους αποφοίτους μας. Απέναντι στον φορολογούμενο, την πατρίδα μας και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας που έχουν εμπιστευτεί το μέλλον τους σε μας, λογοδοτούμε όσοι υπηρετούμε το ΑΠΘ, από κάθε θέση ευθύνης. Όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα αν ανήκουμε στην πλευρά της δημοκρατικής νομιμότητας απέναντι στην τρομοκρατία της κουκούλας. Η βιβλιοθήκη θα γίνει και έχω εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου ότι καμία αξιόποινη πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

«Η κοινωνία, οι πανεπιστημιακές αρχές, το διδακτικό προσωπικό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι αποφασισμένοι να σβήσουν όλες τις σκιές του κακού παρελθόντος στα ΑΕΙ» αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά από την επίθεση αγνώστων τα ξημερώματα στο χώρο που ετοιμαζόταν η νέα βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο περιθώριο του συνεδρίου της ΝΔ μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου τόνισε ότι η ασφάλεια των Πανεπιστημίων είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Στην καταστροφή της βιβλιοθήκης αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος με ανάρτησή του τονίζοντας ότι «η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ θα ολοκληρωθεί» και επεσήμανε ότι περιμένει «όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν για την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος