5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου – VIA EGNATIA RUN – Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Ο Διεθνής αγώνας «VIA EGNATIA RUN», η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή στίβου στον Έβρο επιστρέφει, με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κόσμου, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.  Τον 5ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΣΕΓΑΣ και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο του «VIA EGNATIA RUN» αποτελούν οι εθελοντές. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να τρέξουν στην αρχαία Εγνατία Οδό, επιλέγοντας μία από τις τέσσερις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN, Ημιμαραθώνιος 21.097,5 μ., Λαϊκός Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., 800 μ. για παιδιά και 400 μ. για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Οι διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος είναι πιστοποιημένες από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS).

Το πρωτότυπο, ανάγλυφο και συλλεκτικό μετάλλιο του VIA EGNATIA RUN με τη ΝΙΚΗ της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ θα δοθεί σε όλους όσοι τερματίσουν σε κάθε μία από τις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν το επίσημο μπλουζάκι του αγώνα και μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων θα μπορούν να προμηθεύονται μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης τη βεβαίωση συμμετοχής τους. Οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5000μ. θα λάβουν επιπλέον σακίδιο για την παράδοση του ιματισμού τους.

Στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5000μ. θα απονεμηθεί έπαθλο – άγαλμα Νίκης της Σαμοθράκης και μετάλλιο. Ομαδικά: Στις τρεις πρώτες δρομικές ομάδες/συλλόγους ή φορείς του Ημιμαραθωνίου θα απονεμηθεί έπαθλο – άγαλμα Νίκης της Σαμοθράκης (Βαθμολογούνται οι τρεις πρώτοι δρομείς άνδρες και οι τρεις πρώτες δρομείς γυναίκες κάθε δρομικής ομάδας/συλλόγου ή φορέα).

Στους αγώνες 800μ. για παιδιά και 400μ. για Άτομα με Αναπηρία δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση, ούτε θα ανακοινωθεί κατάταξη τερματισμού, καθώς ο αγώνας αποσκοπεί στη συμμετοχή, χωρίς ανταγωνισμό.

Αγώνες

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ – 21.097,5 μ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Αρχαιολογικό μνημείο «ΧΑΝΑ» Λουτρά Τραϊανούπολης
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη
ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ: 10:00 π.μ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:
ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 5.000 μ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Τμήμα αρχαίας Εγνατίας Οδού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη
ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 10:30 π.μ.

ΑΓΩΝΑΣ ΑΜΕΑ 400 μ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Σταθμαρχείο ΟΣΕ – Αλεξανδρούπολη
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη
ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 12:00 π.μ.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 800 μ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Καραολή & Δημητρίου 40) – Αλεξανδρούπολη
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη
ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 12:10 π.μ.

Είσοδος ελεύθερη / Συνιστάται η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Πληροφορίες: www.viaegnatiarun.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος