Το αγαπημένο event του καλοκαιριού πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας (Κυκλ. Αγωγής) στην Καλαμάτα.
To 4th Peloponnese Beer Festival είναι μοναδικό στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό να προβάλλει τους Έλληνες παραγωγούς μπύρας. Συμμετέχουν σε αυτό αποκλειστικά Ελληνικές Ζυθοποιίες με περισσότερες από 250 ετικέτες χειροποίητης μπύρας. Ελληνικές craft μπύρες με διάφορα αρώματα και γεύσεις. Lager, Stout, Pale Ale, IPA, Porter, Pilsner μπορεί να απολαύσει κανείς στο φεστιβάλ, καθώς και street food, και με vegan επιλογές, μεγάλες συναυλίες κάθε μέρα και θετική ενέργεια.
Ο Μιχάλης Βαρνάς, διοργανωτής του φεστιβάλ μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 και όπως ανέφερε, «Στόχος από την αρχή ήταν να καθιερωθεί το φεστιβάλ και να γίνει μόνο για τους Έλληνες ζυθοποιούς. Οι πύλες ανοίγουν κάθε μέρα στις 19.00 και οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν και κάποιες γεύσεις μπύρας που έχουν γίνει ειδικά για το φεστιβάλ».
Η Ευανθία Αντωνακοπούλου, ιδιοκτήτρια ζυθοποιίας στάθηκε στη σημασία της χεριοποίητης μπύρας, «craft μπύρα γιατί είναι χειροποίητη, απαστερίωτη, φρέσκια, φτιαγμένη σε πολύ μικρές ποσότητες, χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Είναι ένα φρέσκο προϊόν που αξίζει κανείς να δοκιμάσει», όπως είπε μεταξύ άλλων.
To 4th Peloponnese Beer Festival τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και Συνδέσμου Ανεξάρτητων Μικροζυθοποιών Ελλάδας.
Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος