Τη δραματική ταινία «Istanbul Story», συμπαραγωγής Ελλάδας-Τουρκίας 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, στις 23:00, στο πλαίσιο της ζώνης «Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος».
Σκηνοθεσία: Φωτεινή Σισκοπούλου.
Σενάριο: Φωτεινή Σισκοπούλου, Cem Akcali.
Σύμβουλος δραματουργίας: Πέτρος Μάρκαρης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Κλωτσοτήρας.
Μοντάζ: Γιάννης Κατσάμπουλας.
Ήχος: Αντώνης Σαμαράς.
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης.
Καλλιτεχνική διεύθυνση-κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου.
Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης, Γιάννης Γιαννακόπουλος.
Παραγωγός: Φωτεινή Σισκοπούλου.
Συμπαραγωγοί: Emre Oskay, Adnan M. Sapci, Sadik Ekinci.
Εκτελεστής παραγωγός: Νάνσυ Κοκολάκη.
Παραγωγή: One Way Productions, Istanbul Film Productions (IFP), ΕΚΚ, ΕΡΤ Α.Ε.
Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Kerem Can, Esin Alpogan, Osman Alkas, Deniz Turkali, Σοφία Σεϊρλή, Κώστας Γαλανάκης, Rahman Gorede, Mert Yavuzcan, και ο μικρός Efe Ulas Karabey.
Διάρκεια: 136΄

Αν η μνήμη είναι το βλέμμα πίσω στο παρελθόν και το παρελθόν μια ξένη χώρα, τότε η επιστροφή της Κάτιας στη γενέθλια Πόλη, μεταμορφώνεται σ’ ένα ταξίδι μη-επιστροφής, κυνήγι και περιπέτεια, σημείο συνάντησης με την ιστορία της και τον εαυτό της στη σημερινή Κωνσταντινούπολη, μια σύγχρονη και αντιφατική μητρόπολη, χώρα φαντασμάτων, εκπλήξεων και θαυμάτων.
Μπορεί ωστόσο να την καλωσορίσει και να συμφιλιωθεί μαζί της, ξαναβρίσκοντας την εμπιστοσύνη και την ελπίδα για ό,τι χάνεται κι ό,τι μπορεί να ξαναγεννηθεί;

Τι ειρωνεία, στο τελευταίο γύρισμα στην αρχαία Ασσό, σταθμός του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, μόλις οκτώ μίλια από τη Λέσβο, μια ταυτότητα στα Αραβικά κολυμπούσε μόνη της στο Αιγαίο μπροστά στα μάτια μας.

Πρόκειται για την πρώτη ελληνοτουρκική συμπαραγωγή με μικτό καστ-συντελεστές, γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Τουρκία – Κωνσταντινούπολη, Νήσο Πρίγκηπο και Ιόνια Παράλια (Τροία και αρχαία Ασσό).
Οι διάλογοι είναι στην αγγλική και δευτερευόντως στην ελληνική και τουρκική γλώσσα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος




