«Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

Το έκτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» (James Martin’s French Adventure), παραγωγής Αγγλίας (ITV) 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, στις 17:15.

Ξεκινώντας από το Σεν  Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στη Γαλλία, ο γνωστός σεφ  Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.

Ο Τζέιμς επισκέπτεται την «πρωτεύουσα της μαγειρικής», τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.

Έπειτα από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζιρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας, για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.

Ύστερα από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, τη Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στη ρωμαϊκή πόλη Αρλ, για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σεν Τροπέ.

Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στη Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.

Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!

«Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

Eπεισόδιο 6ο: «Λυών»

Ο Τζέιμς πηγαίνει στη γαστρονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, τη Λυών.
Στην αγορά της πόλης παίρνει έμπνευση για το πρώτο του πιάτο.
Σε ένα μπουσόν δοκιμάζει μασόν και στη συνέχεια, πηγαίνει σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Μισελέν για γκουρμέ φαγητό.
Μαγειρεύει μια τερίνα και μας δείχνει πώς να φτιάχνουμε τη διάσημη γαλλική κρεμ μπρουλέ.
Τέλος, φτιάχνει ένα νόστιμο πιάτο με χοιρινό με πατάτες Λυωνέζ.

«Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

 Σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας (ITV) 2017.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος