«Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» από την ΕΡΤ2 – Στο κοσμοπολίτικο Σεν Τροπέ

Στο κοσμοπολίτικο Σεν Τροπέ μάς ταξιδεύει το ενδέκατο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» (James Martin’s French Adventure), παραγωγής Αγγλίας (ITV) 2017, που θα παρακολουθήσετε -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- στην ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στις 16:15.

«Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» από την ΕΡΤ2 – Στο κοσμοπολίτικο Σεν Τροπέ

Το ταξίδι του Τζέιμς στη Γαλλία τον οδηγεί στο φανταχτερό Σεν Τροπέ. Ξεκινάει την περιήγησή του από την καταπληκτική ψαραγορά ψάχνοντας τα υλικά για το πρώτο του πιάτο. Τιμάει το στιλ του Σεν Τροπέ και μαγειρεύει επάνω σε γιοτ, εκμεταλλευόμενος τα τοπικά θαλασσινά, με τη μέθοδο enpapillotte.
Μια οδηγός της πόλης μάς εξηγεί πώς η Μπριζίτ Μπαρντό μεταμόρφωσε την πόλη από ένα ήσυχο ψαροχώρι σε διεθνή προορισμό και εξηγεί τον ρόλο που έπαιξε στο πιο διάσημο γλυκό της πόλης. Αφού εξερευνά την πόλη, ο Τζέιμς επισκέπτεται έναν παλιό φίλο, τον Μισέλ Ρου. Μαζί ετοιμάζουν ένα ιδιαίτερο μπάρμπεκιου και ο Τζέιμς μαγειρεύει για τον Μισέλ με υλικά από τον κήπο του. Επιστρέφοντας στην κουζίνα του, ο Τζέιμς φτιάχνει ένα πιάτο που έφαγε ενώ ήταν στο Σαιν Τροπέ, ψητό κοτόπουλο με πατάτες ογκρατέν Ντοφινουά. Εμπνευσμένος από τον καιρό που πέρασε με τον Μισέλ, χρησιμοποιεί απλά υλικά για να φτιάξει φιλέτα γλώσσας με σως ταρτάρ.

«Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» από την ΕΡΤ2 – Στο κοσμοπολίτικο Σεν Τροπέ

 Σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας (ITV) 2017.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος