Τον δεύτερο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ “Φάκελος: Διατροφή” (The Food Files: Fish), μεταδίδει η ΕΡΤ2 την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στις 14:00.
«Λάδι & παράγωγα» (Oil and spread).
Μονοακόρεστο, κορεσμένο, ραφιναρισμένο, ανεπεξέργαστο, έξτρα παρθένο… Ποιο, όμως, είναι το καλύτερο για την υγεία μας; Συγκρίνουμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη και επίσης εξετάζουμε εάν οι δίαιτες με χαμηλά λιπαρά αποδίδουν πραγματικά.
«Ζάχαρη & γλυκαντικές ουσίες» (Sugar & sweetness).
Η γλυκόπικρη αλήθεια για τη ζάχαρη. Είναι η ζάχαρη εξίσου επιβλαβής με τον καπνό; Πόση ποσότητα καταναλώνουμε σε σύγκριση με τους παππούδες μας; Πόση καταναλώνουμε σ’ έναν χρόνο; Πόσες θερμίδες καθημερινά προέρχονται από τη χρήση ζάχαρης.
Η λάτρις του φαγητού και γκουρού της υγείας Νίκι Μάλερ διερευνά τα πραγματικά οφέλη για την υγεία, αλλά και τους κινδύνους από τις αγαπημένες μας τροφές, αναζητώντας τις ρίζες κάθε τροφίμου και διαλύοντας πολλούς μύθους γύρω από τη διατροφή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος